Pronađen vlasnik kuće u Ulici Svetozara Miletića
  • Home
  • Pronađen vlasnik kuće u Ulici Svetozara Miletića
Pronađen vlasnik kuće u Ulici Svetozara Miletića

Napuštena kuća i lokal na placu u Ulici Svetozara Miletića 104a odavno su stecišta za, kako su tvrdili susedi i članovi Mesne zajednice „Kotež”, nepoznate prolaznike, beskućnike, narkomane, kao i pse i mačke. Zbog nesnosnog smrada, Inspekciji se nedavno obratila i Mesna zajednica. Problem je konstatovan, pronađen je vlasnik i najavljeno je da će kuća biti srušena, a na tom placu podignut objekat za stanovanje.

Vlasnik prazne kuće i lokala na Kotežu 1, u Ulici Svetozara Miletića br 104a, pronađen je. Posle prijave Mesne zajednice i priloga na Televiziji Pančevo, emitovanog 29. aprila, gradska Komunalna policija i Inspekcija su utvrdile da je vlasnik iz Beograda.

– Inspekcija je izašla na teren, ustanovila je ko je vlasnik objekta. Nije bilo lako doći do vlasnika jer plac je bio preprodavan nekoliko puta. Kada su dobili podatke o vlasniku, obavestili su nas, a mi smo pozvali vlasnika i upoznali ga sa njegovim pravima i obavezama. Reč je o preduzimaču iz Beograda, koji je kupio taj plac sa starom kućom i planira da kuću sruši i gradi nov objekat. Međutim, u fazi je dobijanja potrebnih dozvola, još nije dobio dozvolu za rušenje. Juče po podne su došli radnici njegove firme i obezbedili objekat, ulaz na plac, ulaz u same objekte. Tako će biti onemogućen ulazak nepoznatim osobama na tu lokaciju, rekao je Srđan Miletić, načelnik Komunalne policije

U međuvremenu i „Higijena” je dobila nalog da očisti javnu površinu kod kuće u Ulici Svetozara Miletića 104 a. Troškove će snositi vlasnik objekta i parcele.

– To je sitnica, ali predstavlja ilustrativan i dobar primer saradnje gradskih službi, koje su deo jednog komunalnog sistema. Inspekcija je dobila prijavu, odradila svoj deo posla, prosledila nama, mi smo uradili naš deo i obavestili „Higijenu” da to sanira. Mislim da će građani biti zadovoljni, što je i cilj našeg postojanja, dodao je Miletić.

Za sada niko ne može da kaže kada će konačno susedi kuće u Ulici Svetozara Markovića biti oslobođeni nesnosnog smrada. Vlasnik je predao zahtev i za rušenje i za dobijanje dozvola za izgradnju novog objekta. Predstoji da se te dozvole i dobiju. U međuvremenu ograđen je plac, pa će narkomanima i beskućnicima biti mnogo teže da utočište pronađu u ovoj kući. A za pse i mačke to će biti mnogo lakša prepreka.

Izvor:
TV Pančevo

TV Pančevo

 

maj 11, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.