Напуштена кућа и локал на плацу у Улици Светозара Милетића 104а одавно су стецишта за, како су тврдили суседи и чланови Месне заједнице „Котеж”, непознате пролазнике, бескућнике, наркомане, као и псе и мачке. Због несносног смрада, Инспекцији се недавно обратила и Месна заједница. Проблем је констатован, пронађен је власник и најављено је да ће кућа бити срушена, а на том плацу подигнут објекат за становање.

Власник празне куће и локала на Котежу 1, у Улици Светозара Милетића бр 104а, пронађен је. После пријаве Месне заједнице и прилога на Телевизији Панчево, емитованог 29. априла, градска Комунална полиција и Инспекција су утврдиле да је власник из Београда.

– Инспекција је изашла на терен, установила је ко је власник објекта. Није било лако доћи до власника јер плац је био препродаван неколико пута. Када су добили податке о власнику, обавестили су нас, а ми смо позвали власника и упознали га са његовим правима и обавезама. Реч је о предузимачу из Београда, који је купио тај плац са старом кућом и планира да кућу сруши и гради нов објекат. Међутим, у фази је добијања потребних дозвола, још није добио дозволу за рушење. Јуче по подне су дошли радници његове фирме и обезбедили објекат, улаз на плац, улаз у саме објекте. Тако ће бити онемогућен улазак непознатим особама на ту локацију, рекао је Срђан Милетић, начелник Комуналне полиције

У међувремену и „Хигијена” је добила налог да очисти јавну површину код куће у Улици Светозара Милетића 104 а. Трошкове ће сносити власник објекта и парцеле.

– То је ситница, али представља илустративан и добар пример сарадње градских служби, које су део једног комуналног система. Инспекција је добила пријаву, одрадила свој део посла, проследила нама, ми смо урадили наш део и обавестили „Хигијену” да то санира. Мислим да ће грађани бити задовољни, што је и циљ нашег постојања, додао је Милетић.

За сада нико не може да каже када ће коначно суседи куће у Улици Светозара Марковића бити ослобођени несносног смрада. Власник је предао захтев и за рушење и за добијање дозвола за изградњу новог објекта. Предстоји да се те дозволе и добију. У међувремену ограђен је плац, па ће наркоманима и бескућницима бити много теже да уточиште пронађу у овој кући. А за псе и мачке то ће бити много лакша препрека.

Извор:
TV Pančevo

TV Pančevo