Gradska vlast Pančeva predložila je skupštini grada da više od 23 hektara severne industrijske zone proda kompaniji Naval Box-Cal za 178,1 milion dinara, navodi se u materijalu za sutrašnje zasedanje skupštine Pančeva.

Naval, filijala nemačke kompanije MK-Klinike AG, planira da na lokaciji u Pančevu bez dobijanja ikakvih podsticaja i grantova otvori liniju za završne radove na montaži specijalizovanih kontejnera.

Ovo ulaganje Vlada Srbije ocenila je kao investiciju od značaja za Republiku Srbiju, pa će Naval zemljište kupiti neposrednom pogodbom na osnovu procene Poreske uprave da kvadratni metar vredi 786,7 dinara.

Za sada Naval planira da izgradi fabriku od 10.000 kvadratnih metara i da u prve dve godine zaposli 50 radnika s punim radnim vremenom.Ukupna investicija, u zemljište, objekte, opremu i delove, iznosi 10 miliona evra, navodi se u pismu o namerama.

Za narednih 10 godina na prostoru Pančeva planiraju ukupno 60 miliona evra ulaganja, sa 100.000 m2 fabričkog i kancelarijskog prostora, i do 1000 zaposlenih radnika, piše u istom dokumentu.

Matična MK-Klinike AG razvija program dizajniranje specijalzovanih transportnih kontejnerera koji se brzo mogu montirati i spajati radi formiranja životnog i radnog prostora prema potrebama klijenata, a filijala Naval završne radovi na kontejnerima obavljaće u Pančevu.

U Severnoj zoni već posluje nemački ZF koji ulaže u dalji razvoj, a svoj objekat gradi i nemačka kompanija Brose.

izvor : dnevnik.rs