U Kliničkom centru Vojvodine (KCV), trenutno se leči 138, a u Opštoj bolnici u Pančevu 167 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid 19.

Istovremeno, u privremenoj bolnici u hali 1 „Novosadskog sajma“, trenutno se leči 187 pacijenta  sa lakšom kliničkom slikom koja ne zahteva hospitalizaciju, saopštio je Biro za informacije Pokrajinske vlade.

U ove tri bolnice ukupno je smešteno 593 pacijenata, što je znatno više uodnosu na 435, koliko ih je ukupno bilo zaraženo virusom korona u Vojvodini. Koliko je sada zaraženih u pokrajini nije, međutim, saopšteno.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović u ponedeljak je izjavio da ne može svaki dana da odgovara na pitanja novinara, mada to niko nije ni tražio.

Vojvođani su uskraćeni za potpune informacije, pogotovo što podaci koje saopštava Pokrajinski Krizni štab znatno premašuju one koje ima Krizni štab Vlade Srbije. 

Tokom prethodne noći, kod jedne štićenice Doma za stare i penzionere u Molu, evidentirano je prisustvo novog korona virusa.

Njeno stanje je stabilno, sve neophodne mere su preduzete, a epidimiološka služba na terenu radi u skladu sa propisanim procedurama.

Nezvanično saznajemo da su i u ostalim gerontološkim centrima u Vojvodini preduzete još oštrije karantinske mere kako bi se sprečio prodor virusa.

izvor : Danas.rs

photo : bangkokpost.com