Nevreme u utorak izazvalo je kratkotrajne posledice u HIP Petrohemiji koje su pravovremenom reakcijom zaposlenih rešene pa nije bilo potrebe za reagovanjem angažovanih vatrogasnih jedinica Petrohemije, Rafinerije nafte i Vatrogasne brigade iz Pančeva, navodi se u kompanijskoj informaciji.

“U HIP-Petrohemiji juče u 13.05 časova, usled jakog nevremena praćenog obilnom kišom, grmljavinom i gradom, došlo je do kratkotrajnog ispada kotla u fabrici Etilen, a kao posledica se pojavio pojačan plamen i manja količina dima na sigurnosnoj baklji. Tom prilikom, usled jakog statičkog pražnjenja, došlo je do sagorevanja određene količine ugljovodonika”, navodi se u saopštenju HIP Petrohemije.

Iz ove državne kompanije navode da su zaposleni u HIP-Petrohemiji reagovali su pravovremeno i u skladu sa procedurama i uputstvima, tako da nije bilo potrebe za reagovanjem angažovanih vatrogasnih jedinica HIP Petrohemije, Rafinerije nafte Pančevo i Vatrogasne brigade Pančevo.

“Prilikom navedenih dešavanja nije bilo negativnog uticaja na životnu sredinu niti je pričinjena materijalna šteta. Sve nadležne službe su odmah obaveštene, a proizvodnja u HIP-Petrohemiji se obavlja stabilno”, navodi se u saopštenju.

Tokom vikenda Petrohemija je posle tronedeljnog zastoja pokrenula proizvodnju prvo u fabrici Etilen, a zatim i u fabrikama Polietilena visoke gustine (PEVG) i Poletilena niske gustine (PENG), te je počela proizvodnja robe namenjene prodaji na inostranom i domaćem tržištu.

izvor : RTV.rs