Вредност посла је 91 милиона долара, од чега ће 78 милиона долара бити плаћено из руског кредита, а око 13 милиона долара, односно 15 одсто, обезбедила је Србија.

Возови ће после реконструкције на тој деоници саобраћати брзином од 120 километара на сат.

Пројекат обухвата реконстуркцију постојећег колосека и изградњу и електрификацију новог, односно другог колосека, али и уређење железничке инфраструктуре у станицама и на прузи између Панчевачког моста и станице Панчево Главна, а то су Крњача, Овча, Панчевачки мост, Крњача мост и Себеш.

Предвиђено је да радови трају 960 дана па ће већ за ред вожње 2015-2016. саобраћај бити пројектован двоколосечном пругом између Београда и Панчева.

Та пруга је део београдског железничког чвора а његовом реализацијом створиће се услови за бржи железнички превоз.

Споразум о руском кредиту потписан је јануара 2013. године у Москви и њиме ће бити финансирано 85 одсто вредности радова. Добијен је са роком отплате на 10 година, грејс периодом од четири године и годишњом каматом од 4,1 одсто.

Пројекат за шест деоница на Коридору 10 обухвата пруге: Голубинци – Рума (17,9 км), Сопот-Космајски Ковачевац (18,4 км) и Мала Крсна-Велика Плана (29 км), као и јужно од Ниша: Винарце-Ђорђево (15 км), Врањска Бања-Ристовац (17,7 км) и Бујановац – Букаревац (13,8 км).

На железничком Кориодору 10 брзине возова биће повећане на 160 километара на час.

У радовима ће учествовати велики број домаћих предузећа и грађевинска индустрија Србије, а на железничком Кориодору 10 брзине возова биће повећане на 160 километара на час.