Pančevački park dobija nov izgled. Radi se na renoviranju betonskih ploča i zameni podzemne instalacije. Sve druge informacije koje se plasiraju u janvosti su apsolutno netačne.

„Moram da naglasim da nema govora da će se ovde iseći nijedno stablo, niti graditi parkinzi. Molim gradjane da ne slušaju dezinformacije, koje se šire društvenim mrežama.Ti radovi se isključivo odnose na dogradnju instalacija, odnosno vodovodne i kanalizacione mreže. Mi smo u maju obavestili sve građane i privredne subjekte koji ovde gravitiraju da će imati mogućnost da se priključe na mrežu“ izjavila je za RTV Pančevo gradska menadžerka Maja Vitman.

Bitno je naglasiti da će posle radova ceo gradski centralni trg biti vraćen u prvobitno stanje. Biće samo lepši, s obzirom da je Zelenilo prethodnih dana dodatno obogatilo park novim cvetnim aranžmanima. Rešenjem inspekcije uklonjena su pojedina stabla s obzirom da su ugrožavala bezbednost.

“ Do sada u ovom parku samo isečena dva stabla i tri tise. Sa druge strane u protekla dva dana „Zelenilo“ je dodatno ozelenilo najuže gradsko jezgro, i mogu da naglasim da nijedno drvo neće biti isečeno niti je to ikada bilo predviđeno. Ispred Hotela „Sloboda“ se neće nikada neće raditi parking. Niti je on bio tema, niti će biti dok je ova gradska vlast. Takođe neće biti probijena saobraćajnica nigde u najužem gradskom jezgu“ dodala je Vitman.

U proteklom periodu na teritoriji Grada Pančeva posađeno je čak 40 hiljada stabala i sadnica i sprovedeno je nekoliko sjajnih akcija „Zasadi drvo“.

„Mi se bavimo ozelenjavanjem i uvek apelujemo na građanje da se priključe našim akcijama. U narednom period moćiće te da vidite samo nove sadnice“ poručila je Maja Vitman

Projektom iz 2019 godine predviđeno je da se u gradskom parku , pored trenutnih radova koji se izvode, izgrade nova dečija igrališta na više lokacija, zatim da se postave nove klupe, mobilijari i mokri čvorovi. Posle cele rekonstrukcije koja je najavljena gradski park će izgledati još lepše i zelenije.

Izvor: RTV Pancevo