Jadranka Srđenović iz Pančeva je preduzetnica koja je zahvaljujući novcu dobijenom na konkursu Grada Pančeva za samozapošljavanje osnovala kozmetički salon i kupila mašinu neophodnu za kozmetičke tretmane lica.

Jadranka kaže da je imala sreću da otvori kozmetički salon, jer jako voli taj posao i oduvek je želela da ima svoj privatni posao.

– Prva potrebna sredstva sam imala. Salon smo već imali i prostor gde ćemo da ga opremimo. Onda sam čula da Grad Pančevo daje subvencije za samozapošljavanje. Podnela sam zahtev i dobila sam 380.000 dinara koje sam uložila u jednu mašinu. To je jedna specijalna mašina za vršenje kozmetičkih tretmana – ispričala je Jadranka Srđenović.

Kao i drugi kozmetički i frizerski saloni, ni Jadrankin salon nije radio od marta. Ponovo je počela da radi 28. aprila.

– Za vreme vanredne situacije ja nisam radila. Od početka marta, možda prvu samo nedelju u martu sam radila. Bila sam kod kuće, nisam imala nikakva primanja. Obradovalo me je što će država pomoći preduzetnicima. Prijavila sam se za pomoć države i taj novac mi jako puno znači, jer ću moći da platim svoje obaveze koje imam prema državi – kaže Jadranka Srđenović.

U salonu radi samo ona, ali kako kaže za sada je to dovoljno, pošto radi samo na zakazivanje.

Grad Pančevo svake godine kroz Lokalni akcioni plan zapošljavanja obezbeđuje određenu sumu novca za realizaciju mere samozapošljavanja. Kroz tu meru u 2019. godini izdvojeno je 10 miliona dinara. Taj novac je iskorišćen da 23 preduzetnika započnu svoj posao. U okviru mere samozapošljavanja preduzetnici mogu da dobiju do 500 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Izvor: Kurir

Foto: Pančevu treba