Infrastrukturno opremanje severne industrijske zone i otvaranje nemačke kompanije ZF donelo je Pančevu nove investicije. Fabrika Brose trenutno gradi objekte, a uskoro dolazi i novi investitor, takođe nemačka firma Naval Boks, koja će proizvoditi transportne kontejnere za medicinske potrebe.

U pančevačkoj severnoj poslovnoj zoni, između fabrika ZF i Brose, nemačka kompanija Naval Boks kupila je zemljište površine 23 hektara, od čega je Grad prihodovao 178 miliona evra. Tu će graditi fabriku i proizvoditi transportne kontejnere.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, ocenjuje da je reč je o investiciji koja će u  zadnjoj fazi iznositi 70 miliona evra i gde će se otvoriti do hiljadu novih radnih mesta. Podseća da zajedno sa Lidlom poslednjih godina beleže milijardu evra vredne investicije u grad.

U ovom delu grada parcele je kupilo i pet domaćih privrednih društava. Kada je reč o pančevačkim firmama, najviše ulaže Staklara Pavle, koja je počela izgradnju novog proizvodnog objekta. Njihovi proizvodi izvoze se širom Evrope i u Ameriku, a povećana potražnja dovela je do proširenja fabrike.

Marko Tmušić, direktor Staklare kaže da se  trenutno gradi objekat od 10 hiljada kvadrata i nova upravna zgrada. Biće od 90 do 100 novih zaposlenih, pored postojećih 80.

Svih 100 hektara severne industrijske zone predato je investitorima, a radi se i u drugim delovima grada. U julu počinje izgradnja filmskog studija.

Naval Boks počinje gradnju već sledećeg meseca, plan je da fabrika počne sa radom  u prvim mesecima  2021. godine.

izvor : RTS.rs