Na petoj po redu sednici Skupštine Grada Pančeva odbornici su imali priliku da razmotre usvajanje šest tačaka dnevnog reda. Najvažniji predlozi bili su izrada Plana detaljne regulacije za natkrivanje Zelene pijace u Pančevu i uređenje okolnog prostora i PDR-a za izgradnju vetroparka u Banatskom Novom Selu i Dolovu.

Na sednici Skupštine Grada Pančeva usvojeno je svih šest tačaka dnevnog reda. Prva i najvažnija tačka bila je Predlog odluke o donošenju Plana detaljne regulacije dela bloka 089 u naseljenom mestu Pančevo. Usvojena je jednoglasno.

Odbornici su na ovoj Skupštini usvojili i Predlog odluke o izradi PDR-a infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području katastarskih opština Banatsko Novo Selo i Dolovo. To je značajan korak ka izgradnji još jednog vetroparka od 60 vetroturbina – vetrenjača. Usvojeni su i predlozi cenovnika radova na zimskom i redovnom održavanju puteva i Predlog dopune programa otuđenja građevinskog zemljišta.

Kako trenutno stoje stvari odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o donošenju PDR-a bloka 089, Predlogu odluke o izradi PDR-a infrastrukturnog kompleksa za obnovljive izvore energije na području katastarskih opština Banatsko Novo Selo i Dolovo te predlozima cenovnika radova na zimskom i redovnom održavanju puteva.

Izvor: RTV Pančevo