Vanredno stanje koje prati zabrana kretanja od 15 časova posle podne do 5 časova ujutru, kao i najnovija zabrana kretanja tokom vikenda, nije značajnije poremetila poljoprivrednike Opštine Opovo. Ažurnošću lokalne samouprave, a u saradnji sa organima Ministarstva unutrašnjih poslova, naši poljoprivrednici imaju dozvole da do 20 časova sprovode prolećne ratarske radove u polju.

Reporteri Glasa Opova danas su obišli atare u Barandi i Sakulama gde su snimali ratare u poslu, a u anketi koju smo sproveli svi se slažu da je ovo odličan potez jer poljoprivredni radovi ne mogu da čekaju i da bi u suprotnom ostali bez ovogodišnjeg roda.

Predsednik opštine i komandant Opštinskog kriznog štaba dr Zoran Tasić i njegov pomoćnik Nebojša Kovačević obišli su nekoliko lokacija kako bi se uverili da se propisane mere i dozvole za poljoprivrednike poštuju.

„Prevenstveno želim sa se zahvalim Policijskoj upravi Pančevo i Policijskoj stanici Opovo, koji su zaista imali sluha i ovu meru zajedno sa nama donela. Ono što je jako važno jeste da smo mi zajedničkim snagama uspeli da našim poljoprivrednicima da u subotu od 13 do 20 časova i nedelju od 5 do 20 časova omogućimo da primene agrotehničke mere na svojim poljoprivrednim površinama. Takođe, važno je da će lokalna samouprava Opštine Opovo, kao i kompletan krizni štab biti apsolutno na usluzi našim sugrađanima i u zavisnosti od epidemiološke situacije tako ćemo se i ponašati. Probleme koji se budu dešavali zbog mera vanrednosg stanja, prosto ćemo prilagođavati uslovima naše opštine“, poručio je Tasić.

Da podsetimo, ratari u polje tokom perioda zabrane kretanja mogu ići isključivo sa poljoprivrednom mehanizacijom kako bi sprovodili prolećne radove.

Izvor: Glas Opova