Тачније, екипа „Блица” је на управо отвореном градилишту затекла неколико паркираних машина и шест радника. Сцена ни налик оној од пре пар дана. Тада је, уз бројне званице, предвођене председником Томиславом Николићем, пред мноштвом камерама јавности, директор Железница поносно саопштио да радови на обнови железничких пруга широм Србије коначно почињу. Овај посао део је руске кредитне линије о којој се преговара од 2009. Радови су најављивани за прошло пролеће, па јесен.

Према постављеном року, радницима је остало још 958 дана да заврше радове. Судећи према оном што смо тамо затекли, извођаче ти рокови не брину.

– Тек припремамо терен. Ова два дана радили смо на трасирању, односно обележавали смо куда ће пруга ићи даље. Побили смо кочеве и очистили простор од шута и крша који је био нагомилан. Следи сеча шуме, за шта сад припремамо терен – кратко су нам рекли радници „Енергопројекта” које смо у Маргити затекли.

Маргита, 25. 3. 2014.

Маргита, 25. 3. 2014.

Иначе, читав посао вредан 91 милион долара, који се делом (78 милиона) финансира из руског кредита од 940 милиона долара предвиђеног за модернизацију српских железница. Остатак од 13 милиона издвојиће се из буџета Републике.

За реализацију посла задужена је руска фирма РЗД „Интернешенал”, са којом су „Железнице” потписале Анекс уговора о изградњи и електрификацији другог колосека пруге Београд-Панчево. Дужина овог колосека је 15 километара.

Извор: Блиц
Блиц