Nezadovoljni zbog kašnjenja plata i zabrinuti zbog budućeg statusa gradskog prevoznika nekoliko desetina radnika ATP-a danas je posle kraćeg razgovora sa direktorom došlo ispred zgrade skupštine grada gde zahtevaju da ih primi gradonačelnik Saša Pavlov.

Direktor ATP-a Bojan Bojanić u izjavi za Tanjug rekao je pre sastanka da je osnivač gradskog prevoznika grad Pančevo obezbedio novac za plate i uplatio ih na račun firme pa će one do zaposlenih stići danas ili u ponedeljak.

Predstavnik vozača autobusa i potpredsednik sindikata Nezavisnost Tomislav Karin posle sastanka kod direktora pozvao je radnike da ne idu da protestuju ispred gradske kuće već da razgovor sa gradonačelnikom zakažu za početak sledeće nedelje što oni nisu prihvatili.

Posle upornog čekanja ispred gradske kuće delegaciju zaposlenih primio je predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš, a gradonačelnik Pavlov najavio je da će sa njima razgovarati danas u 14 sati.

Grad Pančevo i konzorcijum privatnih kompanija sklopili su pre korona krize ugovor o javno privatnom partnerstvu kojim će ATP prestati sa radom a sa novim autobusima proradiće Pantrasport.

Deo ugovora je i da se glavna autobuska stanica iseli iz centra na periferiju, a početak realizacije ugovora bi trebalo da bude uskoro.

Tokom korona krize ATP je krajnje ograničeno vozio uglavnom medicinske radnike i pacijente za dijalizu.

Karin kaže da su sada na do 30 procenata prometa uobičajenog za ovo doba godine, u saobraćaju je manje vozila a zaposleni kažu da se zbog smanjenog obima posla insistira da koriste godišnje odmore za 2020. Godinu.

Direktor Bojanić kaže da su i pre korona krize radili po zimskom redu vožnje a da je sada u pogonu dovoljno vozila da se prevoz obavlja prema merama Vlade Srbije koje su još uvek na snazi.

Navodi da zbog obustavljanja nastave i smanjenje broja Pančevaca koji na posao putuju u Beograd nije potrebno da polasci budu česti.

izvor : Rtv.rs