ПЛАФОН од чак 30 квадрата срушио се у четвртак рано ујутру у једној од просторија вртића “Шврћа” у Улици доктора Светислава Касапиновића у Панчеву! На сву срећу, обрушавање се догодило пола сата пре доласка групе малишана, па нико није повређен.

Запослени у предшколској установи били су на самом улазу у просторије, где је била иначе смештена млађа јаслена група. На сву срећу, пред прагом је остало 12 малишана када се зачуо тресак малтера са плафона површине од око 30 квадрата.

– Обратићемо се локалној самоуправи за обезбеђивање средства да се то санира и заврши у наредних двадесетак дана – рекла је Љиљана Војновић, помоћница директорке ПУ “Дечија радост”, коме припада и вртић “Шврћа”.

Иако у отежаним условима због мањка просторија за сву децу, запослени у овој установи поручили су да неће бити прекида у раду. Такође, Војновићева је додала да се овакав догађај није могао предвидети нити спречити. Међутим, поједини родитељи чија су деца раније похађала овај вртић, па затим сада њихови новопридошли малишани проводе време у истој установи, тврде да је плафон стар више деценија.

Ово није ни први пут да се овако нешто догодило у истој згради. Пре годину дана обрушио се плафон у кухињи, такође, на сву срећу без повређених. Кухињски елеменати и уређаји били су заробљени два дана под малтером од плафона површине чак 60 квадрата, па су тако малишани на менију имали само суве оброке.

Деца су, после немилог догађаја, распоређена по другим групама и просторијама у вртићу. Ту би требало да остану до даљег, док не буде урађена санација оштећеног плафона.

На лице места изашла је и грађевинска инспекција, која је сачинила записник, док ће се након извештаја Дирекције за изградњу Панчева знати и датум почетка радова на реконструкцији оштећеног дела просторије.

Извор: Новости
Вечерње новости