Oko osam hiljada pančevačkih sportista večeras se vraća treninzima. Klubovi su dobili uputstva za njoihovo bezbedno odvijanje, a svi otvoreni i zatvoreni objekti su spremni.

Na sportskim terenima u Pančevu danas je bilo malo sportista i poneki rekreativac, ali će se već od večeras ta slika promeniti. Jučerašnje preporuke Vlade Srbije u vezi sa bezbednim sprovođenjem trenežnog procesa Sportski savez Pančeva je prosledio klubovima i već večeras počinju intenzivniji treninzi. Zbog opasnosti od zaraze, za početak napolju

“Mi im preporučujemo da sada što više koriste otvorene prostore, otvorene terene. Opet, gledamo da sredimo i sve sale da budu funkcionalne, pre svega da budu dezinfikovane, i upoznali smo ih sa svim merama kojih se moraju pridržavati ukoliko sportovi zahtevaju da se unutra trenira. Savetujemo im da krenu svoje bazične pripreme kako bi se prirpemili što bolje za drugi deo sezone, i mi smo tu da im omogućim da to sve bude kao treba”, rekao je Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva.

Svi sportski objekti u Pančevu su spremni da ponovo prihvate sportiste. Hala sportova, sportske sale i bazen prvih dana neće biti upotrebljavani, ali kada bude trebalo i oni će biti na raspolaganju. Nema bojazni da će zbog strogih mera zaštite zdravlja sportista neko ostati bez termina za trening u objektima JKP-a “Mladost”.

“Zato što su nam propisali ne više od pola sata izmeđiu odvijanja treninga. Ovde sam pročitao da je to nekih petnaestak minuta, tako da mi imamo vremena praktično da dezinfikujemo ovaj prostor i da ga očistimo, da ga izvetrimo ako je to moguće, a moguće je”, izjavio je Predrag Stojadinom, direktor “Mladosti”.

Najvažnije od svega je da među pančevčakim sportistima nije bilo inficiranih kovidom 19, pa će svi odmah moći da se vrate redovnim aktivnostima.

izvor : Rtv.rs