Pančevac vozio 320 km, koštalo ga samo 2,5 €
  • Home
  • Pančevac vozio 320 km, koštalo ga samo 2,5 €
Pančevac vozio 320 km, koštalo ga samo 2,5 €

Dvojica Pančevaca prepravili su svoje automobile da rade na struju, ali ne mogu da ih registruju. Stanko Kovačević želi da svojom ekološkom “dačijom” taksira, dok se Nebojša Matović u ovaj poduhvat upustio jer u doterivanju “pežoa” vidi uštedu za kućni budžet. Obojica su ljuti na birokratiju.

Stanko je sa ovim vozilom prošle srede “položio” najzahtevniji test pošto je prešao ukupno 320 kilometara od Pančeva do Bijeljine i nazad. Na tom putu razvio je brzinu od 120 kilometara na sat i potrošio svega 2,5 evra. Priprema ovakvog četvorotočkaša za vožnju podrazumeva samo običan šteker za struju.

Elektromotor je startniji i ne zagađuje okolinu | Foto: D. Živančević

Elektromotor je startniji i ne zagađuje okolinu | Foto: D. Živančević

– Noć pre puta punio sam devet sati 96 litijum-jonskih baterija na automobilu koje su teške 325 kilograma i imaju kapacitet od 160 ampera po satu. To garantuje vozilu da može da ide 260 kilometara bez punjenja. Kada sam stigao u Bijeljinu, dopunio sam ga još malo i vratio se kući – priča tvorac prvog automobila na elektropogon, i dodaje da se već 17 godina bavi ovim poslom.

Stanko je svoju “dačiju“ registrovao prošlog maja kao automobil na benzinski motor, da bi ga u međuvremenu prepravio u vozilo na elektropogon. Kako kaže, to je uradio zbog mnogih prednosti.

– Elektromotor je startniji, ima veći obrtni momenat, a nema nikakvo zagađenje pošto ne proizvodi izduvne gasove niti pravi buku. Održavanje ovakvog vozila je jeftinije od 10 do 12 puta godišnje u odnosu na benzinac jer ima samo elektromotor i elektroniku, pa praktično nema šta da se pokvari. Istine radi, prepravka me je koštala 30.000 evra, ali to bi mi se isplatilo već kroz tri ili četiri godine – kaže Stanko, koji je ovu “dačiju” planirao da koristi kao taksi u Pančevu.

Punjenje baterija traje devet sati | Foto: D. Živančević

Punjenje baterija traje devet sati | Foto: D. Živančević

Međutim, da bi ostvario tu ideju, Stanko mora da savlada administraciju.

– U Agenciji za bezbednost saobraćaja su mi rekli da moram da pribavim saglasnost “renoa” kako bih mogao da registrujem automobil iako po zakonu u slučaju tehničke inovacije to nije obaveza. Neverovatno je da sam našao investitora iz Zagreba koji je spreman da uloži čak tri miliona evra u “zeleni taksi” u Pančevu, a da država nema sluha za to. Zbog toga, na primer, 50 ljudi nema posao – objašnjava Stanko.

Izvor: 24 sata
24

mart 31, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.