Двојица Панчеваца преправили су своје аутомобиле да раде на струју, али не могу да их региструју. Станко Ковачевић жели да својом еколошком “дачијом” таксира, док се Небојша Матовић у овај подухват упустио јер у дотеривању “пежоа” види уштеду за кућни буџет. Обојица су љути на бирократију.

Станко је са овим возилом прошле среде “положио” најзахтевнији тест пошто је прешао укупно 320 километара од Панчева до Бијељине и назад. На том путу развио је брзину од 120 километара на сат и потрошио свега 2,5 евра. Припрема оваквог четвороточкаша за вожњу подразумева само обичан штекер за струју.

Електромотор је стартнији и не загађује околину | Фото: Д. Живанчевић

Електромотор је стартнији и не загађује околину | Фото: Д. Живанчевић

– Ноћ пре пута пунио сам девет сати 96 литијум-јонских батерија на аутомобилу које су тешке 325 килограма и имају капацитет од 160 ампера по сату. То гарантује возилу да може да иде 260 километара без пуњења. Када сам стигао у Бијељину, допунио сам га још мало и вратио се кући – прича творац првог аутомобила на електропогон, и додаје да се већ 17 година бави овим послом.

Станко је своју “дачију“ регистровао прошлог маја као аутомобил на бензински мотор, да би га у међувремену преправио у возило на електропогон. Како каже, то је урадио због многих предности.

– Електромотор је стартнији, има већи обртни моменат, а нема никакво загађење пошто не производи издувне гасове нити прави буку. Одржавање оваквог возила је јефтиније од 10 до 12 пута годишње у односу на бензинац јер има само електромотор и електронику, па практично нема шта да се поквари. Истине ради, преправка ме је коштала 30.000 евра, али то би ми се исплатило већ кроз три или четири године – каже Станко, који је ову “дачију” планирао да користи као такси у Панчеву.

Пуњење батерија траје девет сати | Фото: Д. Живанчевић

Пуњење батерија траје девет сати | Фото: Д. Живанчевић

Међутим, да би остварио ту идеју, Станко мора да савлада администрацију.

– У Агенцији за безбедност саобраћаја су ми рекли да морам да прибавим сагласност “реноа” како бих могао да региструјем аутомобил иако по закону у случају техничке иновације то није обавеза. Невероватно је да сам нашао инвеститора из Загреба који је спреман да уложи чак три милиона евра у “зелени такси” у Панчеву, а да држава нема слуха за то. Због тога, на пример, 50 људи нема посао – објашњава Станко.

Извор: 24 сата
24