Gradsko veće Pančeva na 45 dana obustavilo je izvršenje rashoda i izdataka i donelo odluku da sednici može održavati i telefonskim putem, objavljeno je u Službenom listu.
Sednice će biti telefonske za vreme vanrednog stanja, zakazivaće ih gradonačelnik, a članovi veća će se izjašnjavati o predloženim odlukama koje će po usvajanju gradonačelnik potpisivati i sprovoditi.

Odlukom o privremenoj obustavi plaćanja je naloženo direktnim i indirektnim korisnicima novca iz gradskog budžeta, javnim i javno-komunalnim preduzećima, i svim drugim korisnicima javnih sredstava grada Pančeva da obustave sve započete postupke javnih nabavki.

Započeti postupci javnih nabavki mogu biti nastavljeni isključivo po pribavljenom prethodnom odobrenju Gradonačelnika grada Pančeva, uz obrazloženi zahtev, navodi se u odluci.

Gradsko veće je ovom odlukom privremeno obustavilo izvršenje Odluke o zaduživanju grada Pančeva.

U Odluci je nabrojano više izuzetaka od privremene obustave plaćanja koji se odnose na stalne troškove, javne nabavke iz kategorija rashoda za zaposlene, specijalizovane – medicinske i komunalne usluge, održavanja vozila, javnog osvetljenja i puteva, i interventnog održavanja objekata kojima upravlja Grad.

Izuzeci su i izdaci za gorivo, materijale za održavanje higijena i ugostiteljstvo, odnosno posebne namene i nabavke medicinskih materijala, otplata kamata i pratećih troškova zaduživanja, tekuće subvencije za nesmetano poslovanje gradskih preduzeća , dotacije organizacijama za obavezno socijalno osiguranje, tekuće dotacije po zakonu, izdaci za socijalno osiguranje i socijalnu zaštitu, kao i dotacije Crvenom krstu Pančeva, političkim strankama, izdaci za otplatu glavnice i nabavku finansijske imovine.

Izvor: RTV

Foto: Dejan Valek