Lepa tradicija u Pančevu se nastavlja, naime i ove godine Grad je, preko Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“, nagradio najuspešnije učenike koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili dobre rezultate na takmičenjima.

Grad Pančevo i Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ tradicionalno nagrađuju najuspešnije učenike sa teritorije grada. Ove godine u Maloj Sali Gradske uprave okupilo se 16 najuspešnijih učenika, koji su osvajali nagrade iz opštih školskih predmeta na državnim i međunarodnim takmičenjima. Iza priznanja koje su ostvarili stoji veliki rad, a mnogi od njih na takmičenjima učestvuju godinama i redovni su u regionalnom centru za talente. Kako i sami učenici kažu, značano je kad neko prepozna i nagradi uloženi trud i rad.

Važno je da deca budu motivisana, da se promovišu i shvate da se trud i rad uvek isplati, kaže Tatjana Božić članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje. Prema njenim rečima, ove godine nagrađeni su učenici koji su osvojili prva, druga i treća mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima i olimpijadama iz likovne kulture, scenskog i filmskog stvaralaštva, fizike i matematike.

Sam poklon je mali znak pažnje, a cilj je da se deca prikažu kao uzor ili poželjan model za ponašanje i ostalih učenika ističe Božić i dodaje da nagrada pripada i roditeljima i nastavnicima jer oni zaslužuju uvažavanje zbog napora i truda koji ulažu u decu.

Izvor: RTV Pančevo