Mundial i “Želja” za primer
  • Home
  • Mundial i “Želja” za primer
Mundial i “Želja” za primer

Da postoje i svetli primeri u fudbalu, sa svojim delima pokazuju Fudbalski klubovi Železničar i Mundial. Po prvi put u gradu, ostvarila se poslovno-tehnička saradnja kvalitetne škole fudbala FK Mundial i renomiranog Fudbalskog kluba Železničar u cilju ostvarivanja zajedničkog projekta.

“Iako smo najmlađi klub, Mundial je za svojih pet godina postojanja, kontinuiranim radom i drugačijim pristupom u razvoju mladih fudbalera, postao prepoznatljiv na sportskoj mapi Pančeva, pa i šire. To pokazuje i sve veće poverenje roditelja koji nam poveravaju svoju decu i smatraju Mundial kao najbolji izbor za svoje dete, što nas samim tim čini najbrojnijim klubom u gradu u radu sa mlađim kategorijama. Od samog starta naš cilj je bio jasan, a to je da svakog pojedinca i selekciju, stručno i konstantno pratimo u njihovom fudbalskom razvoju, a ne da ih nakon 12-13 godine ponaosob i raštrkane šaljemo u razne klubove. Zdrava atmosfera unutar kluba kao i jasna sportska ambicija FK Železničar nam nije ostavila dilemu u izboru partnera. Konkretan korak je napravljen još letos, gde smo našu najkvalitetniju selakciju Pionira preregistrovali za FK Železničar u cilju njihove dalje afirmacije u prestižnoj ligi Vojvodine gde trenutno zauzimaju mesto u zlatnoj sredini” – navodi Daniel Milutinović, jedan od pokretača ovog projekta.

Zoran Naunković, prvi operativac FK Železničar dodaje:

“Ovakva saradnja je samo i isključivo u službi razvoja fudbala u našem gradu. U svojoj dugoj istoriji, FK Železničar po prvi put uzima učešće sa dve selekcije u najkvalitetnijoj ligi mlađih kategorija naše pokrajine. Računamo da će, uz kvalitetno takmičenje i visoko stručan i profesionalan rad naših trenera, gro prvotimaca našeg kluba u narednom periodu sačinjavati igrači iz naše sopstvene škole. Takođe se nadamo da će oni najkvalitetniji i najtalentovaniji prevazići ovu sredinu i zaigrati što da ne, i za klubove u Super Ligi. Nadamo se da ćemo u budućnosti, mi kao FK Železničar sa šest takmičarskih selekcija uspeti da svojim rezulatatima i ponašanjem svakog člana našeg kluba predstavimo naš grad u pravom svetlu, i da ćemo naići na još bolje razumevanje i pomoć Grada Pančeva iako smo i dosadašnjom saradnjom zadovoljni”.

Goran Mihajlov

Izvor: Poluvreme.rs
poluvreme.rs

 

mart 18, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.