Да постоје и светли примери у фудбалу, са својим делима показују Фудбалски клубови Железничар и Мундиал. По први пут у граду, остварила се пословно-техничка сарадња квалитетне школе фудбала ФК Мундиал и реномираног Фудбалског клуба Железничар у циљу остваривања заједничког пројекта.

“Иако смо најмлађи клуб, Мундиал је за својих пет година постојања, континуираним радом и другачијим приступом у развоју младих фудбалера, постао препознатљив на спортској мапи Панчева, па и шире. То показује и све веће поверење родитеља који нам поверавају своју децу и сматрају Мундиал као најбољи избор за своје дете, што нас самим тим чини најбројнијим клубом у граду у раду са млађим категоријама. Од самог старта наш циљ је био јасан, а то је да сваког појединца и селекцију, стручно и константно пратимо у њиховом фудбалском развоју, а не да их након 12-13 године понаособ и раштркане шаљемо у разне клубове. Здрава атмосфера унутар клуба као и јасна спортска амбиција ФК Железничар нам није оставила дилему у избору партнера. Конкретан корак је направљен још летос, где смо нашу најквалитетнију селакцију Пионира пререгистровали за ФК Железничар у циљу њихове даље афирмације у престижној лиги Војводине где тренутно заузимају место у златној средини” – наводи Даниел Милутиновић, један од покретача овог пројекта.

Зоран Наунковић, први оперативац ФК Железничар додаје:

“Оваква сарадња је само и искључиво у служби развоја фудбала у нашем граду. У својој дугој историји, ФК Железничар по први пут узима учешће са две селекције у најквалитетнијој лиги млађих категорија наше покрајине. Рачунамо да ће, уз квалитетно такмичење и високо стручан и професионалан рад наших тренера, гро првотимаца нашег клуба у наредном периоду сачињавати играчи из наше сопствене школе. Такође се надамо да ће они најквалитетнији и најталентованији превазићи ову средину и заиграти што да не, и за клубове у Супер Лиги. Надамо се да ћемо у будућности, ми као ФК Железничар са шест такмичарских селекција успети да својим резулататима и понашањем сваког члана нашег клуба представимо наш град у правом светлу, и да ћемо наићи на још боље разумевање и помоћ Града Панчева иако смо и досадашњом сарадњом задовољни”.

Горан Михајлов

Извор: Poluvreme.rs
poluvreme.rs