Možda bi kamere spasle Anđelu
  • Home
  • Možda bi kamere spasle Anđelu
Možda bi kamere spasle Anđelu

Na Pančevačkom putu, koji je van naselja, ograničenje brzine je 60 kilometar na sat. To je vozačima nelogično i onda ne poštuju propise.

Profesor Milan Vujanić sa Saobraćajnog fakulteta smatra da je trebalo ranije da se uvede video-nadzor i da se obaveste građani da on postoji.

– Građani bi tako unapred vodili računa, a to nije skupa investicija i mogla bi da spase mnoge živote. Na Pančevačkom putu je i nelogično ograničenje brzine od 60 kilometar na sat, a u pitanju je put van naselja sa dve trake u jednom pravcu. Čim vozači vide nelogično ograničenje, oni ga ne poštuju – navodi profesor Vujanić.

Novi očevici pogibije devojčice

Postupak protiv Marka Đ., vozača koji se sumnjiči da je BMW-om pregazio devojčicu Anđelu, preuzelo je Više tužilaštvo.

– Otkriveni su novi očevici nesreće koji su takođe ispričali da je vozač prošao na crveno dok su druga vozila stajala. Slučaj je zato preuzelo beogradsko Više tužilaštvo jer se više ne sumnjiči za nehat, već za nameru – kaže izvor “Blica”.

Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja kaže da se svi setimo da nešto ne valja tek kad se dogodi tragedija.

– Dete koje je izgubilo život na Pančevačkom putu je strašna tragedija koja ne bi smela da se ponovi. Došlo je krajnje vreme da se preduzmu ozbiljne mere. Ne moramo da se setimo samo kada se dogodi tragedija, pa onda kao nešto radimo mesec dana i onda sve po starom – upozorava Okanović. On napominje da kada je u pitanju bezbednost saobraćaja, ne sme sve da se svede na rad policije.

– Da bi se izgradio najobičniji trotoar da pešaci ne budu ugroženi, potrebno je dosta napora, a birokratija pruža otpor. Zato je bitna i politička volja – kaže Okanović.

Goran Ivančev, komandir za uviđaj saobraćajnih nezgoda PU Beograd, smatra da bi kamere delovale preventivno: „Sada više ne postoji zeleni talas, već postoji ograničenje brzine. Put je pokriven patrolama, ali one ne mogu da budu na svakom kilometru putu“, objašnjava Ivančev.

Anđela je stradala dok je prelazila put na pešačkom prelazu dok je za nju bilo zeleno.

Izvor: Blic
Blic

april 28, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.