U kabinetu gradonačelnika Pančeva upriličen je prijem za mladu pančevačku džudistkinju Andreu Stojadinov koja je nastavila da niže uspehe na međunarodnim takmičenjima. …
Andrea je ove godine najpre osvojila zlatnu medalju na Evropskom kupu u Dubrovniku, a zatim bronzu na Gren slemu u Budimpešti što joj je podiglo samopouzdanje za naredna dva takmičenja: Evropsko prvenstvo za juniore gde je postala zlatna i pet dana kasnije Evropsko prvenstvo za mlađe seniore na kome je osvojila treće mesto. Uspesi su utoliko veći što su zbog proglašene pandemije čitav kalendar takmičenja i sistem treniranja poremećeni.

Andrea je poslednje dve godine članica Crvene zvezde, a prethodnih petnaestak godina nosila je kimono pančevačkog Dinama, gde je uz džudo naučila da bude dobar đak i čovek.

Želim da istaknem da Andrea ne samo što je vrhunska sportistkinja i buduća olimpijska medalja, već i akademski građanin. Pohađa drugu godinu fakulteta i kompletna je ličnost i zaista najbolji primer za našu malu dečicu, i siguran sam da će mnoga deca na nju da se ugledaju rekao je Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo.

Uspesi ove mlade džudistkinje su još jedan dokaz da se velika ulaganja lokalne samouprave u sport isplate.

Mi smatramo da je ulaganje u sport ulaganje u našu budućnost i u našu decu. Tako će biti i Odlukom o budžetu grada Pančeva za 2021. godinu gde će znatna sredstva biti izdvojena kako za nagrade za postignute rezutate na sportskim takmičenjima, tako i za sam razvoj sporta, saopštila je Dragana Kuprešanin, zamenica gradonačelnika Pančeva.

Andreu Stojadinov nova iskušenja očekuju već za nekoliko dana kada putuje u Prag na Evropsko prvenstvo za seniore.

Izvor: RTV