Humanitarna akcija Mašinske škole Pančevo

Zaposleni i učenici u Mašinskoj školi Pančevo započeli su humanitarnu akciju i sada na 3D štampačima prave zaštitne vizire i poklanjaju ih zdravstvenim ustanovama. O projektu za TV Prva govori direktor škole Nenad Dojčinović. Na projektu učestvuju učenici i profesori Vlada Popov, Vladimir Božičković i Svetislav Sekulić.

Štampa se na tri 3D štampača, a optimizaciju štampe su radili profesori i učenici zajedno kako bi se što brže mogli odštampati i da se svakodnevno što veći broj zaštitnih vizira podeli zdravstvenim radnicima.

Trenutno je podeljeno 205 vizira, a dnevno je moguće proizvesti između 20 i 30 vizira. Oni su pre svega upućeni zdravstvenim radnicima u Opštoj bolnici Pančevo kao i u Zavodu za javno zdravlje i Hitnoj pomoći a uskoro sledi isporuka za Gerontološki centar. Velika je potražnja i iz Beograd, Vršca i drugih mesta iz okoline.

Ova akcija je zapravo nastavak projektnog planiranja i projektne nastave koji se kontinuirano radi sa učenicima proteklih godina. Učenici MŠP su posle završene škole osposobljeni da rade konkretne stvari koje su vezane za privredu i mogu odmah da se primenjuju.

MŠP je bila prva škola u Srbiji koja je uvela 3D štampu i u mnogim pogledima je ova škola bila vizionar i bila ispred drugih kao što je uvođenje mehatronike u nastavu.

Ova aktivnost škole je jedan deo veće akcije Vizionari srbije

Izvor: TV Prva, emisija JUTRO