Kiša poplavila ulice Pančeva
  • Home
  • Kiša poplavila ulice Pančeva
Kiša poplavila ulice Pančeva

Velika količina vode koja se pojavila posle pljuska koji je trajao skoro tri sata povlači se sa ulica Pančeva. Pumpe i JKP „Vodovod i kanalizacija“ i panečvačkih vatrogasaca angažovani su i na izvlačenju vode iz podruma i suterena u pojedinim delovima grada. Uzrok velike količine kišnice u pojedinim ulicama bio je i to što je pre nekoliko dana zatvorena ustava na kišnom kolektoru na Tamišu da atmosferske vode ne bi povećevale vodostaj u Tamišu. Gradonačelnik Pančeva obišao je noćsa pojedine delove grada.

Velika količina vode koja se večeras pojavila na ulicama Pančeva poticala je od kiše, a ne od poplave iz Tamiša. Jak pljusak koji je trajao skoro tri sata je prouzrokovao veliku količinu vode na ulicama Pančeva. Jedan od razloga je i taj što je pre nekoliko dana zatvorena ustava na kolektoru na Tamišu kako atmosferska voda ne bi povećala vodostaj Tamiša, kazala je direktorka JKP Vodovod i kanalizacija Milica Radovanović. Najviše problema je bilo i u ulicama koje nemaju kišnu kanalizaciju i u onima u kojima su građani priključili fekalne izvode na kišnu kanalizaciju. Posle otvaranja ustave, voda je počela da se povlači sa ulica, a u delovima grada gde je bilo najviše kišnice, angažovane su pumpe i “Vodovoda i kanalizacije” i vatrogasaca na izvlačenju vode iz podruma i suterena.

Posle obilaska Gornjeg grada i Vojlovice tokom noći, gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov je rekao da su građani sa pravom besni, ali velika količina vode u pojedinim ulicama svedoči i o tome u kakvom stanju je gradska infrastruktura. Zato je potrebno raditi na tome da se ulice u Pančevu potpuno rekonstruišu i Grad će učiniti sve da to i uradi, zaključio je Radanov. Kiša je oslabila u međuvremenu a prestanak padavina, prema prognozi, očekuje se oko 4 sata ujutru.

Izvor: RTV Pančevo

TV Pančevo

 

maj 24, 2014/ by / in ,
Comments

Comments are closed here.