Велика количина воде која се појавила после пљуска који је трајао скоро три сата повлачи се са улица Панчева. Пумпе и ЈКП “Водовод и канализација” и панечвачких ватрогасаца ангажовани су и на извлачењу воде из подрума и сутерена у појединим деловима града. Узрок велике количине кишнице у појединим улицама био је и то што је пре неколико дана затворена устава на кишном колектору на Тамишу да атмосферске воде не би повећевале водостај у Тамишу. Градоначелник Панчева обишао је ноћса поједине делове града.

Велика количина воде која се вечерас појавила на улицама Панчева потицала је од кише, а не од поплаве из Тамиша. Јак пљусак који је трајао скоро три сата је проузроковао велику количину воде на улицама Панчева. Један од разлога је и тај што је пре неколико дана затворена устава на колектору на Тамишу како атмосферска вода не би повећала водостај Тамиша, казала је директорка ЈКП Водовод и канализација Милица Радовановић. Највише проблема је било и у улицама које немају кишну канализацију и у онима у којима су грађани прикључили фекалне изводе на кишну канализацију. После отварања уставе, вода је почела да се повлачи са улица, а у деловима града где је било највише кишнице, ангажоване су пумпе и “Водовода и канализације” и ватрогасаца на извлачењу воде из подрума и сутерена.

После обиласка Горњег града и Војловице током ноћи, градоначелник Панчева Павле Раданов је рекао да су грађани са правом бесни, али велика количина воде у појединим улицама сведочи и о томе у каквом стању је градска инфраструктура. Зато је потребно радити на томе да се улице у Панчеву потпуно реконструишу и Град ће учинити све да то и уради, закључио је Раданов. Киша је ослабила у међувремену а престанак падавина, према прогнози, очекује се око 4 сата ујутру.

Извор: РТВ Панчево

TV Pančevo