Grad Pančevo nastavio je tradiciju darivanja prvorođenih beba u pančevačkom porodilištu. Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović danas je zlatnikom darivao malu Milicu, bebu koju je Ljiljana Juhas rodila samo 45 minuta nakon ponoći.

U pratnji gradonačelnika bio je i Milenko Čučković, član Gradskog veća za rad, zapošljavanje i socijalnu zaštitu koji je mladoj majci poklonio buket cveća.

Prva beba, Milica, rođena je 1. januara, 2021. godine, 45 minuta nakon ponoći, teška je 2.950 grama, a dugačka 47 centimetara.

Mama Ljiljana Juhas je 2002. godište i iz Debeljače je, a rodila je bebu Milicu. Njoj je ovo drugo dete, a kod kuće će ih sačekati Danica, Ljiljanina prva ćerka.

Grad Pančevo tradicionalno svakog 2. januara dodeljuje prvorođenoj bebi dukat kao poklon za našeg novog sugrađanina, koji se prvi rodio u novoj godini. Ovu tradiciju nastavićemo i ubuduće da sprovodimo. I ovaj put, uprskos teškoj situaciji izazvanoj pandemijom virusa kovid 19, mi nastavljamo da vodimo brigu o porodici, o majkama i našoj deci. Ponosni smo što smo uprkos teškom stanju uspeli da sačuvamo sve one programe koji se odnose na brigu o porodici i što smo budžetom za 2021. godinu predvideli sredstva da ovaj posao, koji je možda i najplemenitiji, nastavimo u kontinuitetu. I ove, kao i prošle godine imamo zanimljivost, to je da prva porodilja nije sa teritorije našeg grada. Bez obzira na to, njena beba je dobila tradicionalni zlatnik Grada Pančeva. Kao lokalna samouprava želimo da darujemo i prvu porodilju sa teritorije našeg grada. Za nju i njenu bebu odvojili smo 50.000 dinara kao poklon Grada Pančeva prvoj porodilji u ovoj godini s naše teritorije, rekao je Aleksandar Stevanović.

Izvor: Lokalne Vesti