U toku je zamena vodovodne i fekalne kanalizacione mreže u gradskom parku. Ubrzo će u posao zamene dotrajalih cevi ući i pančevačkog Grejanje. Po završetku ove faze, centralni trg biće vraćen u prvobitno stanje.

„Ono što je bitno i što podvlačim, nema reči o bilo kakvom parkingu kod Hotela „Sloboda“, nema sužavanja pešačkih staza, nema uništavanja mobilijara, nema reči o smanjenju zelenih površina i uklanjanja dečijih igrališta“ rekao je gradonačelnik Pavlov.

Pavlov je naglasio da su sve druge informacije koje se plasiraju u javnosti apsolutno netačne.

„Društvene mreže ne shvatam ozbiljnim, ali vidim da se pozivaju ljudi da se okupljaju protiv nekih radova. Nikada nije planirano, svi smo Pančevci i razmišljamo o svom gradu, saobraćajnica da prolazi kroz Njegoševu. Odgovorno tvrdim, ništa od ovog što se plasira na društvenim mrežama nije istina“ dodao je Pavlov.

Projektom iz 2019 godine predviđeno je da se u gradskom parku , pored trenutnih radova koji se izvode, izgrade nova dečija igrališta na više lokacija, zatim da se postave nove klupe, mobilijari i mokri čvorovi. Posle cele rekonstrukcije koja je najavljena gradski park će izgledati još lepše i zelenije.

„Imate službeni glasnik broj 19/2018 i tu je objavljen ceo plan odnosno šta će da se radi. Kad sam rekao da je prošao obavezne procedure, javni uvid, kada su svi zainteresovani mogli da nominuju svoje ideje i zamerke, apsolutno se niko nije oglasio niti je bila ili stigla nekakva primedba“ poručio je Pavlov.

Bitno je naglasiti da će posle radova ceo gradski centralni trg biti samo lepši, s obzirom da je Zelenilo dodatno obogatilo park novim cvetnim aranžmanima. A biće izgrađena i nova dečija igrališta.

Izvor: RTV PA