Energoprojekt modernizuje prugu
  • Home
  • Energoprojekt modernizuje prugu
Energoprojekt modernizuje prugu

Vrednost tog posla iznosiće 15 miliona dolara, saopštile su Železnice Srbije.

Firma Ruskih državnih železnica „RZD International“, zadužena za realizaciju ovog projekta u našoj zemlji i srpska kompanija „Energoprojekt Niskogradnja“ potpisali su u Beogradu podizvođački ugovor o izvođenju zemljanih radova, izgradnji malih veštačkih objekata i zgrada, na trasi pruge Beograd – Pančevo.

Vrednost ugovorenih radova je oko 15 miliona dolara.

Ovo je prvi podizvođački ugovor koji je potpisan u okviru ugovora o modernizaciji srpskih železnica iz izvoznog kredita Ruske Federacije u iznosu od 800 miliona dolara, čiji su potpisnici „Železnice Srbije“ i „RZD International“.

Kompanija „Energoprojekt Niskogradnja“ odabrana je kao najpovoljnija u konkurenciji pet srpskih kompanija, na tenderu za izvođenje podizvođačkih radova, koji je organizovao „RZD International“. Tenderske procedure i izbor najbolje ponude realizovani su u februaru, a sredinom marta potpisan je i podizvođački ugovor.

Prema ugovoru, „Energoprojekt Niskogradnja“ će tokom dve i po godine izvoditi radove: izgradnje zemljanog planuma i ispusta, tri mala mosta i jedan nadvožnjak, pet propusta, železničke stanice Krnjača, zatim perona u stanicama Krnjača, Ovča, Pančevo Glavna i stajalištima Krnjača most i Sebeš, kao i tehničke zgrade u stanicama Pančevo Glavna i Krnjača.

Ugovorna obaveza „Energoprojekt Niskogradnje“ je da, pored kvalitetnog izvođenja radova, posebnu pažnju posveti poštovanju ekoloških zahteva i zaštiti životne sredine.

Odmah nakon potpisivanja podizvođačkog ugovora, kompanija „Energoprojekt Niskogradnja“ započela je pripremne radove na terenu.

Inače, ova srpska kompanija ima 60 godina iskustva u izvođenju radova na realizaciji građevinskih i drugih projekata u kompleksnim klimatskim i planinsko-geološkim uslovima u 50 zemalja sveta.

Izvor: B92
B92

mart 31, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.