Majka dečaka koji je stradao od strujnog udara pokreće peticiju: Da nijedno dete ne strada kao Leon

Majka dečaka Leona starog 12 godina, koji je poginuo na železničkoj stanici “Pančevo Varoš” 24. maja, pokrenula je onlajn peticiju “Obezbedimo prelaze preko pruge” kojom se traži da se obezbedi prelaz na toj stanici kako više nijedno dete ne bi stradalo.

– Ovu peticiju započinjem ja, Sanja Anđelović, majka Leona, mog dvanaestogodišnjeg anđela, čiji je život prekinut pre nekoliko dana, kada je nastradao od strujnog udara prelazivši prugu na pančevačkoj neograđenoj i neobezbeđenoj železničkoj stanici – stoji u peticiji.

Leonova majka dalje navodi da želi da svi učinimo zajedno da nijedno dete ne strada na način na koji je poginuo njen voljeni sin.

– U svom bolu, koji nikome i nikada ne želim, započinjem ovu peticiju, upravo da više nijedno dete ne strada na ovaj način. Shvativši da je do sada stradalo više od pedesetoro dece na isti način kao moj voljeni Leon, želim da učinimo zajedno nešto da se ovo više nikada u našoj zemlji ne ponovi, da nijedno dete više nikada ne sklopi oči zauvek na način na koji je moj anđeo skončao ovozemaljski život, da nijedan roditelj ne oseti ovo što ja sada osećam, nikada više – napisala je Sanja.

Ona je poručila u svojoj peticiji da ne smemo više dopustiti da ijedan život stane zbog kolektivne nebrige.

– Ovo činim zbog naše dece i budućih potencijalnih žrtava. Hvala vam što ste potpisali peticiju. Za mog Leona, ostalu decu i decu koja će se tek roditi – zaključila je Sanja Anđelović.

Peticija je aktivna od subote, a nju je dosad potpisalo 1.098 ljudi.

Pritisnite ovde da potpišete peticiju.

Izvor: Telegraf