Ambasador Bugarske Radko Vlajkov uručio je danas u Nišu pakete sa 300 zaštitnih medicinskih setova direktorima i predstavnicima zdravstvenih ustanova sa juga Srbije i iz Pančeva.

Medicinske setove koje čine zaštitna odeća za višekratno korišćenje, vizir i zaštitne naočare, dobili su Klinički centar Niš i domovi zdravlja u Leskovcu, Vranju, Pančevu, Bosilegradu, Dimitrovgradu, Babušnici i Pirotu.

Vlajkov je na ceremoniji primopredaje donacije u niškom Kliničkom centru rekao da pomoć zdravstvenim ustanovama predstavlja solidarnost po dvostrukoj liniji – solidarnost Bugarske sa Srbijom i solidarnost Evropske unije čiji je Bugarska član.

„Primer solidarnosti Vlade Bugarske predstavlja i to što smo pre roka delimično otvorili granicu sa Srbijom za ljude koji žive na 50 kilometara od granice, što je od velikog značaja za ljude koji žive u pograničnom području“, naveo je ambasador.

Najavio je da će za dve do tri nedelje Vlada Bugarske donirati ekonomski ugroženim starijim građanima Srbije 3.300 paketa sa prehrambenim proizvodima i sredstvima za dezinfekciju.

Primopredaji medicinskih setova prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Ivica Tončev, načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

izvor : Danas.rs