Legendarni odbojkaš Vladimir Batez koji obavlja funkciju pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, posetio je Pančevo, gde su ga ugostili gradonačelnik Saša Pavlov, predstavnici Sportskog saveza Pančeva Slobodan Bitević i Dejan Perić direktor JKP Mladost, Predrag Stojadinov i koordinator Kancelarije za mlade Mirjana Savkov.

“Pančevo je jedan od najvažnijih sportskih gradova za naš pokrajinski sekretarijat, kako po broju sportskih organizacija, tako i po broju budžeta koji grad izdvaja za sport. Danas sam posetio karate klub Dinamo Pančevo, koji je na našem konkurisu dobio sredstva za kupovinu tatamija. To je klub koji je dao dva svetska i evropska šampiona. Karate je masovan sport i nema puno klubova u zemlji, koji mogu da se pohvale da su iznedrili dva svetska i evropska šampiona. Osim posete gde smo obišli sam klub i videli na šta su sredstva utrošena, potpisan je ugovor sa kancelarijom za mlade, kojoj smo odredili određena sredstva za osnaživanje kancelarije, koja će kupiti neophodnu opremu. Uz to smo sa gradonačelnikom Pavlovićem, koji je čovek sporta, razgovarali i o budućim akcijama”, rekao je Vladimir Batez, koji je s “plavima” osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

Slobodan Bitević, najbolji srpski karatista, koji ujedno obavlja i funkciju predsednika Sportskog saveza Pančeva bio je prezadovoljan posetam prvog čoveka zaduženog za sport u Vojvodini.

“Čast nam je da ugostimo olimpijskog šampiona, koji je po završetku karijere pokazao da i najbolji sportisti mogu da budu sjajni funkcioneri. Hvala mu što je odvojio vreme. Pančevo je grad sporta i veoma je važno što grad i Pokrajina misle na našu decu, koja su budućnost Srbije. Idemo dalje, imamo puno ideja i nadamo se da ćemo sprovoditi veliki broj novih projekata kako u olimpijskim, tako i u neolimpijskim sportovima”, istakao je Slobodan Bitević, koji uporedo trenira svakodnevno i planira da se od karatea oprosti medaljom u Japanu 2021.

izvor : nova.rs