Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa
  • Home
  • Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa
Bajatović: Neće biti poskupljenja gasa

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je danas u Pančevu da neće biti poskupljenja gasa tokom ove godine.

Govoreći o posledicama krize u Ukrajini po snabdevanje gasom, Bajatović je rekao da je skladište gasa Banatski Dvor u punoj funkciji, odnosno da je puno gasa i da potrošači prirodnog gasa ne treba da strahuju.

Bajatović je kazao da će u narednom periodu stalno dopunjavati to skladište, kako bi se obezbedila energetska stabilnost.

Generalni direktor Srbijagasa je naveo da bi na cenu gasa u toku ove godine mogle samo da utiču kursne razlike, ali da bi to bile manje oscilacije.

Bajatović je rekao da bi, takođe, na cenu mogle da utiču i eventualne krize na naftnim tržištima na Bliskom istoku ili, ako bi se nešto ozbiljnije dogodilo u Ukrajini. On je izrazio očekivanje da se to ipak neće dogoditi.

„Ni Evropi, ni Ukrajini i Rusiji, nije u interesu da se u ovom momentu tako nešto desi u Ukrajini“, rekao je Bajatović i poručio potrosačima gasa u Srbiji da će imati stabilne isporuke.

mart 12, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.