Osnovna škola „Đura Jakšić“ obeležila je svoj dan i 108. godina postojanja i rada. Ove godine zbog situacije sa Kovidom – 19 odlučili su da organizuju sportski dan i naprave izložbu radova sa fotografske i likovne sekcije.

Zaposleni u Osnovnoj školi „Đura Jakšić“ odlučili su da radno obeleže svoj dan kako bi ispoštovali epidemiološke mera. Za dan škole uzet je 16. novembar Slava Đurđic imendan Đure Jakšića. Ove godine nije upriličena priredba ovim povodom, već su deca mogla da pogledaju šta su uradili njihovi drugovi na fotografskoj i likovnoj sekicji.

Učenici čiji su radovi izloženi u holu škole zadovoljni su što njihovi prijatelji i roditelji mogu da vide čime se oni još bave u okviru škole.

Radove, nastale u toku ove školske godine, prikazala su deca viših razreda.

Osnovnu školu „Đura Jakšić“ ove godine pohađa 360 dece, od kojih je 54 prvaka. Primetno je da sve više mališana upisuje ovu obrazovnu ustanovu, bilo da su se doselili u Pančevo ili su prešli iz druge škole. Nastavnici i đaci se nadaju da će naredne godine moći ponovo da organizuju humanitarni koncert po čemu je ova škola poznata.

Izvor: TV Pančevo