У суботу 5. априла у 21 час пред публиком у новој дворани “Аполо” у Панчеву наступиће Darkwood Dub  у свом најбољем издању, уз освежени концертни репертоар и сјајни електро-рок састав E-Play, који ће на овом концерту промовисати нови албум “Обични људи”. Улазнице за концерт могу се наћи у претпродаји по цени од 400 динара, на билетарници дворане „Аполо“. На дан концерта, цена улазнице биће 600 динара. Радно време билетарнице: од 12 до 18 часова. У прилогу саопштење и фотографија.

Испраћамо зиму, дочекујемо пролеће и заједно одбројавамо дане до отварања летње сцене уз: Darkwood Dub & E-Play!

Улазнице за концерт могу се наћи у претпродаји по цени од 400 динара, на билетарници дворане „Аполо“. На дан концерта, цена улазнице биће 600 динара. Радно време билетарнице: од 12 до 18 часова.

Darkwood Dub је оформљен 1988. године у Београду. Током првих неколико година, бенд је експериментисао, фузионишући реге и даб са соничним гитарама и асоцијативним и емотивним текстовима. До издања првог албума Парампарчад (Таке ит ор леаве ит, 1994), Darkwood Dubје постао најпопуларнији андерграунд бенд у Београду, свирајући препуне концерте пред фанатичним обожаватељима чији је број често прелазио 1000, упркос минималном присуству групе на српским радио и ТВ станицама. Други албум У недоглед (Б92, 1996) донео је даљи развој у комбиновању различитих музичких структура, као и актуелних жанрова у плесној музици, и по први пут укључује савремене музичке технологије које од тог тренутка постају интегрални део звука бенда. Албум је проглашен за најбољи албум 1996. године од готово свих музичких критичара. Албум је по први пут пратила турнеја по Србији.

Darkwood Dub – шећер

1997. године Даркwоод Дуб прави музику за позоришну представу Траинспоттинг, у режији Ђорђа Марјановића, која се, заједно са неколико ремикса песама групе од стране различитих аутора плесне музике, појављује на издању Даркwоод Дуб (Б92, 1997). Музика са овог издања има изразито плесни карактер, под утицајем тада свежег друм ‘н’ басс правца.

Наредни албум групе Електропионир (Б92, 1999), лансирао је фаворите београдске алтернативе у мејнстрим, са чак четири веома успешна сингла. Током наредне две године, бенд је интензивно свирао по Србији, али и по свим земљама бивше Југославије, истовремено оформљујући сопствени тонски студио под именом Електропионир, у којем од тог тренутка Darkwood Dub снима све своје наредне албуме.

Живот почиње у тридесетој (Б92), албум групе објављен 2002, био је најпродавањи албум године, а уједно је био проглашен и за најбољи албум године од стране музичке критике. Турнеја која је уследила била је до тада најекстензивнија у историји групе и обухватила је преко 20 градова у Србији, и мноштво градова у Хрватској, Словенији, Босни, Македонији, Црној Гори, Пољској, Великој Британији и Аустрији.

2004. године излази албум О данима (Б92), после којег следи још једна успешна турнеја по земљама бивше Југославије, Швајцарској, Аустрији и Холандији.

Наредне четири године Darkwood Dub је провео свирајући концерте, пишући музику за различите позоришне представе, јавне догађаје и видео радове.

Након реконструкције студија Електропионир, бенд је 10. новембра 2008. објавио седми албум под називом Јединство (Б92).

Од 31. децембра 2008. групи се као стални члан придружује цењени и прослављени клавијатуриста Васил Хаџиманов. Током 2009. и 2010, промовишући албум “Јединство”, Darkwood Dub је наступао у свим земљама бивше Југославије, као и у Аустрији, и завршио снимање новог албума “Видимо се” који је објављен у јулу 2011. Пилот сингл на којем гостује легендарна дива Бисера Велеталнић објављен је у априлу исте године.

E-Play су: Биљана Тодоровски, Маја Цветковић, Данило Никодиновски и Горан Љубоја Трут.

Пре десет година E-Play су дебитовали на Урбан Демо Фесту , победа им је омогућила снимање првог албума. Врсту динамике и фузије многих утицаја савремене музике наговестио је сингл “Зашто?”. Изразито енергичан бас, вриштеће гитаре, вртоглави ефекти и бубањ у ужасној журби прожимају Биљанин знатно спорији вокал. Нешто касније спот је и визуелно, слично доживео редитељ Милорад Милинковић. У релативно ширем временском периоду уследио је деби албум са још неколико спотова/синглова који су га промовисали: “Поп”, “Први поглед твој” (искоришћен за филм “Муње”), “Better than You“. Након изненадног позива да наступе у Болоњи (Италија) током фестивала посвећеног нашем граду (БеоФест), песма “Echo tone” бива логичан избор за затварање круга везаног за ово издање. Врло суптилну и нежну песму која одише атмосфером џез сешна, прате видео снимци настали током боравка у Италији.

Како је цео процес око промоције албума био препуштен управо њима, E-Play преузимају ствари у своје руке решени да истрају у постављању бенда у стабилне уметничке и професионалне оквире.

Eplay – Диван дан промоција албума Обицни људи

Персоналне измене у бенду (долазак Дамјана Дашића – бубањ и Марка Миливојевића – грув бокс), учиниле су да други албум назван “Crime” из 2005. године звучи компактније, али и комплексније. Чиниле су га песме богате плесним моментима и муњевитим трансформацијама ритма. “In the Middle“, “Права ствар” или “Wanted” комбинују више таквих момената пратећи развој песме и динамику текста. E-Play покушавају да разбију класичну форму песме на неколико целина, не држећи се строфа-рефрен форме. С тога имате утисак да је свака поновљена фраза текстуално и музички нова. Такве су нумере “Оне Агаин” или “Wисх”. Освежење у виду гроове боxа доприноси богадству плоче “Цриме”, дајући јој потребну ширину, адекватно употпуњујући атмосферу разноликим звуцима.

Излазак трећег албума најавили су спот (редитеља Марка Совиља) и сингл за песму “Срамота”. Потом, под окриљем Еxит-овог филмског фестивала Cinema City, излази трећи албум спектакуларног назива “Драго ми је да смо се упознали”.

Трећи албум E-Play је пронашао савршену меру у изразу и овога пута надахнуто испродуциран од стране Николе Врањковића. Бенд звучи растерећеније, а минималистички текстови сасвим су довољни да употпуне соничност често психоделичних гитара у позадини, на моменте екстремнијих ритам секција уз неизбежан електронски “патос”. Од гостију ту су Александар Петровић-Алек из Eyesburne који је одсвирао бубањ у две песме (“Лош дан”, “Без речи”), Бане (Sunshine) гостује у песми “Времеплов” и Дејан Хасечић на клавијатурама. Плочу “Драго ми је да смо се упознали” пратиће неколицина ремикса који ће се првенствено наћи овде на сајту бенда, онај Марка Настића за песму “TooLate” заступљен је као бонус на диску. Албум ће свакако задовољити како љубитеље, тако и оне који су таман осетили засићење.

Током 2011. године бенду се придружује бубњар Горан Љубоја познатији као Трут. Бенд је крајем 2012. године објавио сингл “Хиљаду људи” и том песмом најавио правац у коме ће се кретати њихов четврти албум “Обични људи”. Након тога уследили су синглови “Илузија” са Матијом Дедићем, “Љубица” и “Диван дан”. Од састава E-Play се све очекивало само не уплив у јазз. Међутим, уз гостовање Матије Дедића, они су показали да могу на врло занимљив начин да споје две врло различите ствари. На целом албуму Мајине уникатне бас деонице овога пута је испратио добро познати бубњар Трут који се на овој плочи први пут опробао у неким новим ритмовим, док је за гитаре задужен Данило Никодиновски.

Карте за све програме Дома омладине можете купити на билетарници дворане „Аполо“. Радно време билетарнице је од 12х до 18ч, суботом од 14ч до 18ч.

Извор: Б92
B92