Пет финалиста, који ће бити проглашени 27. марта, представиће своје DJ вештине пред публиком и на тај начин се припремити за коначни окршај који их, након загревања, очекује на Mix Off журци у Београду. На догађају ће наступити и Burn DJ тим који су истовремено и чланови жирија, а чине га чине га Леа Добричић, прошлогодишња победница Burn Residency и резидент клуба Privilege на Ибици 2013 и интернационалне DJ звезде Дејан Милићевић и Марко Милосављевић. Друга журка загревања одржаће се 12. априла у клубу Фабрика у Новом Саду, на којој ће финалисти наступати заједно Стивом Багом и Burn DJ тимом.

Након журки загревања, финални окршај одржаће се на Mix Off журци у Београду, а победник ће се такмичити даље са представницима осталих земаља на светском финалу Burn Residency на Ибици. Тамо ће се учесници суочити са низом изазова који ће одлучити о даљем пласману, имаће јединствену прилику да уче од најпознатијих DJ-ева свих времена, Carla Coha и Petea Tonga и упознати важне представнике музичког бизниса, а искусиће и незаборавне журке чувеног острва. Петоро победника ће провести лето у меки електронике, радећи као DJ резиденти у клубовима као што су Privilege, Cafe Mambo, Sankeys и Zoo Project, а најбољи најбољи од њих, DJ Superstar, кренуће пут светске славе јер ће Burn у његову каријеру уложити чак 100.000 евра!

Прва фаза Burn Residency је још увек актуелна и трајаће до 22. марта, а уколико још ниси зграбио своју шансу да постанеш DJ Superstar, имаш још један дан да пошаљеш DJ микс у трајању од 15 до 20 минута до 15. марта путем Facebook апликације https://apps.facebook.com/burnresidency/.

Гласање ће трајати додатних седам дана, што твојим фановима даје довољно времена да те подрже гласовима, а жири у саставу Леа Добричић, Дејан Милићевић и Марко Милосављевић из Burn DJ тима и Тијана Паунковић, музичка уредница РТС-а, изабраће петоро најбољих чији се миксеви нађу међу 20 одсто оних са највише гласова.

Burn Residency је највеће светско DJ такмичење лансирано 2012. године, које даје прилику талентованим DJ-евима широм света да постигну европски и светски успех. Од оснивања, такмичење постаје све веће, изазива поштовање и међу лидерима у музичкој индустрији и добија подршку најпознатијих светских DJ-ева међу којима су David Guetta, Maceo Plex, Steve Lawler, Fatboy Slim који су били и ментори финалистима. Прошле године пријавило се више од 5.000 учесника из више од 90 земаља, а број учесника се смањио на 18 након локалних Mix-off такмичења. Наша представница Леа Добричић тријумфовала је на Ибици где је, након само 24 сата, ушла у првих шест, а затим је освојила и резидентуру у клубу Privilege.

Извор: Б92
B92