Više od tri decenija čekala je Srbija zlatne medalje sa Balkanskih šampionata. Čekala i dočekala ih u je u Zagrebu. Dve dame Aleksandra Rapajić i Nina Radovanović pobedile su svoje rivalke iz Hrvatske i Rumunije i na grudima su zasijala zlata.

U subotu smo osvojili i još dve srebrne ženske medalje, a danas od 16 sati na redu su preostala finala na Balkanskom šampionatu. Ljubitelji boksa posredstvom kanala “Arena fight” moći će da uživaju u direktnom prenosu.

– Spreman sam i jedva čekam meč koji je na programu od 16.15. Na Beogradskom pobedniku sam izgubio 3:2 na startu s siguran sam da sam bio bolji od rivala. Zato sam se maksimalno posvetio Balkanijadi, želim Srbiji da donesem zlato. Prezadovoljan sam kako sam boksovao u polufinalu, ovo je za mene glavni reprezentativni test za Svetsko prvenstvo u oktobru. Slušam savete trenera, dobro sam se raspitao i Rahimiću, koji je najbolji bokser Bosne u 56 kilograma. Znajući i da će Srbija uživati u direktnom prenosu, biće to za mene dodatni imperativ – istakao je Subotičanin Veljko Gligorić, iskusni reprezentativac Srbije.

Srbi tako nastavljaju sa uspesima. Uz Gligorića danas u finalima nastupaju i Natalia Sandrina u ženskoj i Rade Joksimović, Nemanja Gavrilović, Vladimir Mirončikov i Vladan Babić u muškoj konkurenciji.

Foto :Bokserski Savez Srbije