MZ Jabuka je imala veliku akciju na izletištu Skela. Napravljeno je odbojkaško igralište na pesku, ofarbano eko igralište, sadnja tuja i zalivanje, čisćenje strnjike, košenje trave, betoniranje stubova.

Izletište „Skela“ pored Tamiša u Jabuci kod Pančeva i plaža spadaju u jedno od najbolje uređenih prostora pored reke Tamiš. Mesna zajednica Jabuka trudila se u prethodnim mesecima da ovaj prostor uredi pred predstojeću letnju sezonu kako bi stanovnici Jabuke, ali i gosti, mogli da uživaju pored reke.

Priroda nam se daje u svoj svojoj lepoti. Na nama je da tu lepotu održavamo, negujemo i prilagođavamo današnjim uslovima života.Današnja akcija uređenja izletišta „Skele“ na reci Tamiš u Jabuci samo je još jedan dokaz brige o prirodi i prirodnim lepotama koje naš grad ima.Prilagođavanje ovog izletišta našim najmlađima, pokazujemo da sve što radimo danas, radimo za našu decu, a kako bi sutra naši unuci imali priliku da uživaju u ovim prirodnim lepotama.Grad Pančevo je u prethodnom periodu zaista mnogo uradio na polju ekologije. Jedan od konkretnih primera svakako jeste akcija ozelenjavanja našeg grada i sadnja vetrozaštitnih pojaseva. Ono što posebno raduje mene, jeste najava izgradnje kanalizacije u gradu Pančevu i svim naseljenim mestima sa najsavremenijim sistemom za preradu otpadnih voda. Na taj način mi štitimo i održavamo kvalitet našeg zemljišta i podzemnih voda.

Ovaj prostor kompletno je bio u šipražju. Onda su građani, mesna zajednica, Grad Pančevo i lokalna privreda zajedno uradili rampu za izvlačenje i spuštanje plovnih vozila, prilazni put od jednog kilometra kako bi prilaz bio lakši. Put je napravljen od grebanog asfalta.

Kada je u pitanju izletište „Skela“ ono što mesna zajednica i Grad Pančevo konstantno rade jeste uređivanje ovog prostora. Osim postavljanja ovog ekološkog igrališta stvaramo uslove za pravi neki mini odmor, vikend odmor, ako to mogu tako da nazovem, uređenjem izletišta i postavljanjem stolova i klupa u našoj šumi uz obalu Tamiša.Uređenjem izletišta „Skela“ stvaramo uslove da naši meštani, stanovnici Pančeva i svih okolnih mesta mogu da provedu kvalitetno slobodno vreme na reci Tamiš. Osim postavljanja eko igrališta i izgradnje terena za odbojku na pesku, uređujemo obod šume, spust za čamce u reku i postavljamo stolove i klupe za izlet.

Izvor: RTV Pančevo