Uprkos vanrednom stanju građevinski radovi u mestu Ivanovo u južnom Banatu koji su započeti u martu privode se kraju. Završeni su radovi na uređenju pristupne saobraćajnice, trotoara i parkinga ispred Doma kulture i vrtića. Radove je finansirao grad sa 3,2 miliona dinara.

Ivanovo je najmanje mesto na teritoriji grada Pančeva u kojem živi oko hiljadu Srba,Bugara i Mađara . Oni svoj kulturni i nacionalni identitet neguju između ostalog i kroz razne manifestacije . Dom Kulture je mesto gde se okupljaju. Prošle godine rekonstruisali su veliku salu uz pomoć Bugarske Vlade a ovih dana završavaju radove na spoljnjem delu zgrade.

Uz pomoć Mesne zajednice a finansiranjem Grada uradili smo kompletan plato ispred Doma kulture, sada takođe uz pomoć Grada menjamo kompletnu stolariju, glavni ulaz na Domu kulture, zatim ide krečenje i dok sve ovo bude gotovo mi ćemo biti spremni za kulturna dešavanja razne programe kaže Marko Guran direktor Doma kulture.

Urađen je parking i pristupni put ka novom vrtiću, čija je izgradnja završena prošle godine a koji bi 1. septembra trebalo da počne sa radom.

“U toku su radovi na tehničkom prijemu ovog objekta, nakon čega sledi opremanje i početak rada ovog vrtića koji očekujemo od 1. septembra. Time se daje mogučnost najmlađim ivanovčanima uzrasta od 3,5 do 5,5 godina da postanu deo obrazovnog sistema, a pripremni I predškolski program za decu uzrasta od 5,5 do polaska u školu već postoji pri školi ali će oni od septembra naredne školske godine imati mogućnost da u ovim novim prostorijama obnovljenim i rekonstruisanim stiču prva znanja i da se druže”, kaže Sanja Simić Mijatović, direktorka OŠ Moša Pijade.

Neke od manifestacija koje se organizuju u Ivanovu premašuju okvire lokalnog. Poznati su po Foto safariju, Danima bugarske pismenosti i Međunarodnom festivalu harmonike “Zlatna dirka” Zbog trenutne situacije ne znaju i da li će te manifestacije ove godine biti održane ali su spremni da prime goste koji im rado dolaze.

izvor: RTV.rs