Broj novoobolelih od koronavirusa u Vojvodini i dalje opada, a istovremeno se smanjuje i broj pacijenata koji se od te infekcije leče u za to predviđenim ustanovama u pokrajini, saopštio je danas Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) u Novom Sadu se leči 35, a u Opštoj bolnici u Pančevu 77 pacijenata. Od toga, u KCV su na mehaničku ventilaciju priključena dva, a u pančevačkoj bolnici jedan pacijent, piše u saopštenju.

Dodaje se da se u privremenoj izolacionoj bolnici na Novosadskom sajmu, koja je predviđena za smeštaj obolelih sa lakšom kliničkom slikom, nalazi 39, a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Junaković” u Apatinu 31 pacijent.

Na Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine leči se sedmoro dece i sva ona su u dobrom opštem stanju, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se na teritoriji cele Vojvodine, a posebno u južnom Banatu, i dalje sprovodi intenzivno testiranje svih građana koji ispunjavaju kriterijume definicije slučaja

novimagazin.rs