Grad Pančevo i JKP „Higijena“ u saradnji s pančevačkom “Panonijom” obezbedili su dovoljne količine natrijum hipohlorita za dezinfekciju ulica, trgova, javnih objekata i ulaza u stambene zgrade.

JKP „Higijena“ je u prethodnih nekoliko nedelja preduzela sve mere kako bi očistila i oprala sve ulice i javne površine u gradu.

Detaljno su oprane sve ulice u Pančevu i to je bio prvi korak pre nego što se pristupilo dezinfekciji sa natrijum hipohloritom. Krenulo se od Bolnice, Doma zdravlja, Zavoda za javno zdravlje, a zatim je završena dezinfekcija svih ostalih objekata javne namene.

Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena” kaže da će od danas biti rađena kompletna dezinfekcija svih ulica u Pančevu i selima kako bi se povećala zdravstvena bezbednost svih građana.

– Kako smo prošle nedelje i najavili, nakon dogovora koji je postignut sa “Panonijom”, Grad Pančevo i JKP “Higijena” kreću sa dezinfekcijom svih ulica. Vremenski uslovi danas nam dozvoljavaju da ulice tretiramo natrijum-hipohloritom i na taj način probamo da suzbijemo što više korona virus – rekao je Aleksandar Stevanović, direktor JKP “Higijena”.

Prošle nedelje počela je i besplatna podela natrijum-hipohlorita upravnicima zgrada za dezinfekciju stambenih objekata. Do sada je podeljeno oko 10.000 litara ovog dezinfekcionog sredstva.

Takođe, ove nedelje u saradnji sa Mesnim zajednicama, kako najavljuju u ovom preduzeću, počeće i redovna dezinfekcija seoskih mesnih zajednica.

Direktor “Higijene” Aleksandar Stevanović kaže da natrijum-hipohlorita ima dovoljno i da će se dezinfekcija sprovoditi sve dok je na snazi vanredno stanje i dok to bude potrebno.

izvor : kurir

photo : pancevutreba