Radnici JKP „Higijene“ uz asistenciju zaposlenih u Zelenilu danas su sproveli dezinfekciju Zelene pijace, pijačnih satelita i robne pijace „Aerodrom“. Zelena pijaca i „Buvljak“ su bile jedne od najfrekventnijih lokacija u Pančevu, do uvođenja vanrednog stanja u Srbiji.

Bez obzira i što Zelena pijaca i robna pijaca „Aerodrom“ i dalje rade, uočen je drastično manji broj kupaca, ali i prodavaca. Grad Pančevo, kao i nadležna javno-komunalna preduzeća kao društveno odgovorne kompanije nastavljaju sa dezinfekcijom svih lokacija gde se okupljao veći broj građana.

Iz JKP „Zelenilo“ navode da se izuzetno vodi računa o situaciji na Zelenoj pijaci i  Buvljaku i da nadležni u preduzeću apsolutno prate naloge nadležnih organa, od predsednika republike Aleksandra Vučića, Vlade Srbije, Gradskog štaba za vanredne situacije i stručnjaka.

Svi su situaciju shvatili veoma ozbiljno, tako da na pijacama nema više prodavaca koji imaju više od 65 godina, saopštava JKP „Zelenilo, navodeći da velike zasluge za čitavu situaciju imaju zaposleni u preduzeću, koji su na radnim mestima i na raspolaganju za svaku moguću situaciju.

Dezinfekcija javnih površina u Pančevu počela je pre nekoliko dana tretiranjem svih javnih površina. Između ostalog, dogovoreno je sa preduzećem „Panonija“ iz Pančeva da se pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita, koji će da se koristi za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza.

JKP „Higijena“ je u prethodnih nekoliko nedelja preduzela sve mere kako bi očistila i oprala sve ulice i javne površine u gradu. U prethodnoj nedelji su detaljno oprane sve ulice u Pančevu i to je bio prvi korak s obzirom na činjenicu da je postignut dogovor s pančevačkom „Panonijom“ da se pokrene proizvodnja natrijum hipohlorita za potrebe dezinfekcije javnih površina.

Krenulo se od Bolnice, Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa onda i na sve ostale objekte javne namene.Da podestimo,Grad Pančevo i JKP „Higijena“ obezbedili su dezinfekciona sredstva i za zgrade, koja su besplatna.Svi upravnici zgrada mogu da ih preuzmu u periodu od 7 do 14 sati svakog dana u reciklaznom centru u Vlasinskoj ulici.

izvor : RTVpancevo