Uzbunjivač Mladen Trbović, policajac iz slučaja „Potočari“ danas se vraća na posao, ali ne u Policijsku stanicu u Pančevu gde je bio zaposlen pre otkaza, već u PS u Opovu, saznaje Danas.

Trbović je ranije bio radnik Uprave kriminalističke policije u Beogradu, a sada je formalno pripadnik uniformisane policije u PS Opovo.

Trbović i njegov kolega Milan Dumanović javno su ukazali na nelegalan boravak i tajno snimanje pripadnika Odeljenja za opservaciju i dokumentovanje MUP-a Srbije na komemorativnom skupu u Potočarima u BiH 2015. kada je napadnut Aleksandar Vučić.

Nakon toga su prvo uhapšeni, a potom su im uručeni i otkazi. Protiv njih se vodi sudski postupak u kojem ih država tuži za odavanje službene tajne. Dumanović je prošle godine vraćen na posao, ali je odmah udaljen do okončanja ovog suđenja.

Upravni sud u Beogradu nedavno je uvažio Trbovićevu tužbu, koga je zastupao Sindikat policije Sloga, odnosno tadašnji predsednik Dragan Žebeljan, pa je MUP morao da ga vrati na posao. Žebeljan ističe za Danas da je uzbunjivač Trbović vraćen u Policijsku upravu Pančevo, ali ne u PS Pančevo, već u PS Opovo.

– Poslodavac mu i dalje nanosi štetu jer nema adekvatan prevoz do posla i nazad. Sistem je usmeren da motiviše Trbovića da da otkaz. U prilog tome je i odluka Žalbene komisije Vlade da ne reši prethodnu žalbu o njegovom premeštaju iz Beograda u Pančevo, što je utvrdio i Zaštitnik građana. Na tom nezakonitom rešenju se gradi i ovo rešenje kojim ga raspoređuju u PS Opovo. Umesto da načelnik PU Pančevo kazni komandira Gorana Krasavčevića koji je falsifikovao dnevni raspored rada po kojem je Trbović dobio otkaz, a što je utvrdio Upravni sud, opet kažnjavaju Trbovića koga šalju u Opovo, dok Krasavčević nastavlja da radi kao komandir u Pančevu – ukazuje Žebeljan.

izvor : danas.rs