Ekipa pančevačke Hitne pomoći 6. jula porodila je mladu ženu na pančevačkom mostu. Rodila se zdrava devojčica, a mama i beba, su posle ovog neverovatnog događaja uz pratnju lekara iz Beograda stigle u porodilište.

Ponedeljak, 6. juli bio je uobičajna dan za zaposlene u Službi hitne medicinske pomoći. Upravo jedan poziv izmenio je dan ekipi koju su činili Biljana Pašalić, medicinski tehničar, doktorke Jelena Delča i Ivana Savković i vozač Mile Filipović.

Lekarka Ivana Savković koja stažira u Hitnoj opmoči našla se do Biljane da joj pomogne, dok je doktorka Jelena Delča ostala u sanitetu kako bi pratila stanje pacijenta kojeg su ono vozili do Beograda.

Veliku ulogu u ovom nesvakidašnjem događaju imao je vozač saniteta Mile Filipović, koji je vozilom blokirao saobraćaj na mostu

Doktor Zoran Manasijević, načelnik pančevačke Službe Hitne pomoći je veoma ponosan na svoj tim i kaže da su za njih ovakve situacije uobčajena i da oni kao pravi profesinalci znaju šta treba da rade.

Biljana, Jelena, Ivana i Mile kažu da je ovo za sve njih ipak bio jedan običan dan i da su srećni i zadovljni da su i mama i beba kao i njihov pacijent danas dobro.

Izvor: RTV Pančevo