On je rođen 14. oktobra 1989. godine, a fudbalom je počeo da se bavi kada je imao sedam leta… Da, on je Bojan Tripković, ili jednostavno Trile. Istinski vojnik Fudbalskog kluba Železničar, sada već i prava legenda lidera Srpske lige grupa „Vojvodina”.

– Prvi trener bio mi je Boban Marić, čovek kome se uvek obradujem kada ga sretnem. Celu omladinsku školu proveo sam u OFK Beogradu, a onda je usledio rastanak sa „romantičarima” – priseća se Trile svojih fudbalskih početaka.

„Bubamara” ga je vratila sa ove strane Dunava, tu u komšiluk, u Padinu, gde je ostavio neizbrisiv trag.

– Svoju prvu seniorsku utakmicu odigrao sam u Dolini, a u ovom klubu proveo sam šest punih sezona. Prelepo vreme, predivne uspomene… Uspeli smo da uđemo i u Prvu ligu Srbije, a ja sam ekipu predvodio kao kapiten. Bilo je mnogo trenera u tom periodu, ali izdvojio bih Jovu Simanića. Ipak, čovek koga ću se zauvek sećati jeste tadašnji predsednik Doline, nažalost sada pokojni Miroslav Kovač Kovi. Fudbalski radnik za sva vremena – dodaje Bojan.

Posle Doline usledio je prelazak u Železničar, gde je Trile iz utakmice u utakmicu osvajao simpatije pančevačke publike… Beskompromisni borac na terenu uvek daje celog sebe. Pravi komandant odbrane. Ali ume da trese i mreže rivala – posebno su efektni oni golovi iz slobodnjaka… 💪💪⚽️⚽️

– U Želji igram petu sezonu, s tim da sam u jednom periodu napustio klub, jer sam godinu dana bio u Belorusiji. Železničar je vrlo dobro organizovan klub, kolektiv koji ima jasan cilj. Hoćemo da ostvarimo istorijski uspeh i plasiramo se u Prvu ligu Srbije. Na dobrom smo putu, a velikih zasluga za sve lepo što se dešava u ovom klubu ima predsednik Zoran Naunković, kao i njegovi saradnici Nenad Bojković i Predrag Sanader. Što se tiče trenera sa kojima sam radio u Želji, ja bih izdvojio svakako Nenada Stojčića i Nebojšu Petrovića, a kada su igrači u pitanju onda su to moj „brat” Danilo Kovačević i Slobodan Spaskovski sa kojima sam proveo gotovo polovinu igračke karijere – ne zaboravlja Trile ljude koji su, zajedno sa njim, stvarali i stvaraju moćnu „dizelku”.

Pandemija koronavirusa zaustavila je šampionat u kome Železničar ubedljivo vodi na tabeli Srpske lige „Vojvodina” sa deset bodova više u odnosu na drugoplasiranu Bačku 1901 iz Subotice. Baš kao i svi Željini fudbaleri i Tripković jedva čeka povratak na teren.

– Vreme u izolaciji provodim tako što treniram individualno, koliko je to moguce, ali i igrajući se sa svojom sinovicom. Kada zatreba, starijim komšijama nađem se pri ruci oko nabavke osnovnih sredstava – završava priču ovaj momak velikog srca.

Bojan Tripković – Željin vojnik za sva vremena…

Svaka čast, majstore!

To je Železničar – to se voli

Izvor: FK Železničar