Srpski menadžeri u Rafineriji
  • Home
  • Srpski menadžeri u Rafineriji
Srpski menadžeri u Rafineriji

Članovi Upravnog odbora Srpske asocijacije menadžera (SAM) danas su u poseti Rafineriji nafte u Pančevu koja je u vlasništvu Naftne industrije Srbije (NIS).

Cilj posete je da se vodeći menadžeri, članovi UO SAM-a, na poziv rukovodstva NIS-a upoznaju sa kapacitetima i značajem „Rafinerije Pančevo“, koja je jedna od najsavremenijih u jugoistočnoj Evropi.

Menadžeri SAM-a će imati priliku da obiđu modernizovana postrojenja u rafineriji i da se upoznaju sa načinom rada NIS-a i ulaganjem te kompanije u modernizaciju srpske privrede.

NIS je krajem 2012. završio prvu fazu modernizacije te rafinerije i izgradio postrojenje za blagi hidrokreking i hidro-obradu, što je omogućilo NIS-u da u potpunosti pređe na proizvodnju ekološki čistog „Evro 5“ goriva evropskog kvaliteta.

NIS, koji je u većinskom vlasništvu ruskog Gaspromnjefta, jedna je od vodećih kompanija u Srbiji i u pančevačku rafineriju je uložio više od 540 miliona evra, a u planu je i druga faza modernizacije te rafinerije, što će omogućiti još dublju preradu nafte. Osim u Srbiji, gorivo iz NIS-a prodaje se i u regionu, i to u Rumuniji, Bugarskoj i Bosni i Hercegovini.

NIS je u prošloj godini ostvario konsolidovani profit od 48,4 milijarde dinara.

Ruski Gasrpomnjeft u NIS-u ima oko 56 odsto vlasništva, država Srbija oko 30 odsto a ostatak je u rukama građana i malih akcionara.

Izvor: RTV

RTV

mart 12, 2014/ by / in
Comments

Comments are closed here.