Odluka Vlade Srbije o ublažavanju mera, po kojoj sportisti mogu da počnu sa treninzima na otvorenom, u Đurđevom gradu naišla je na različite komentare

Kod većine, preovladava mišljenje da rad na distanci, po grupama, i eventualni nastavak prvenstva, bez prisustva publike, nije najsrećnije rešenje kako za fudbalere, tako i za trenere i rukovodstva.

Suočeni sa novonastalom situacijom, kada su zbog virusa, posle samo tri kola, prekinute borbe za bodove, čelnici Smederava 1924 prestali su sa redovnim aktivnostima, prilagodivši se uslovima života u vanrednom stanju.

Posle toga, fudbaleri su otišli kućama, a jedino su Džon Mozes Agon (Nigerija), Abubakar Sadik (Gana) i Maksim Andrušenko (Ukrajina) izrazili želju da ostanu, što im je rukovodstvo i omogućilo.

Poput većine ekipa, na Đurđevdan koji je inače i klupska slava, krenuće i igrači prvoligaša sa desne obave Dunava.

– Nalazimo se u neobičnoj situaciji, čim je posle mečeva sa Sinđelićem, Zemunom i Zlatiborom, prvenstvo prekinuto, bili smo prinuđeni da otkažemo stanove koji su, uglavnom, u vlasništvu naših gastarbajtera. Kako su se gotovo svi vratili iz inostranstva, sada imamo problem. Ako se nastave borbe za bodove, bar za sada nismo uspeli da obezbedimo smeštaj za fudbalere. Jedini privatni hotel je promenio namenu u dom za stare, a slobodnih stanova nema – kaže s nevericom Zoran Lončar, predsednik Smedereva.

Imajući u vidu sve okolnosti, Oklopnici će novi ciklus priprema početi na nesvakidašnji način.

– Uslovi za nastavak prvenstva su nepovoljni, što nas primorava da radimo na nekoliko destinacija. Fudbaleri iz Beograda i bliže okoline, sa šefom struke Ognjenom Koromanom i pomoćnikom Goranom Mrđom treniraće u Pančevu, dok će rođeni Smederevci i trojica stranaca, sa trenerom Vladimirom Stevićem raditi na našem stadionu. Ostali će u svojim mestima boravka nastaviti sa individulanim radom, a dokle će tako biti za sada je nepoznanica – istakao je Lončar.

izvor: zurnal.rs