Na osnovu mere države odlukom gradskih vlasti Pančeva sve pijace su zatvorene, a pojedini trgovci su se prilagodili uslovima i nastavili prodaju uz samu glavnu zelenu pijacu.

Mesara, čiji je objekat ostao zatvoren u pijaci, opremila je “meseru na točkovima” koja je od subote, tradicionalno najjačeg pijačnog dana, svakog jutra parkirana ispred jednog od dva centralna ulaza na pijacu.

Kamion je u stvari pruređena hladnjača za transport mesa od koje je sada nastala prava mala mesara, gde iza vitrine rade dvojica mesara pod adekvatnom zaštitom predviđenom za doba epidemije.

Vlasnik kaže da je prvog dana rada u subotu bilo kupaca, dok je u ponedeljak bilo manje mušterija. Kako je objasnio, mesara na točkovima ispunjava sve uslove za ovaj način prodaje, a druge mesare su i pre vanrednog stanja imali tu vrstu trgovine. Mesada je kupcima u ovo vreme proširila ponudu i na prodaju preko dostave na kućnu adresu.

Kapije glavne pančevačke zelene pijace na kojoj je do pre nedelju dana bilo i više stotina prodavaca pijačnim danom a prodavalo se na otvorenom – zatvorene su I zaključene.

izvor : Kurir

photo : Kurir