Do nedavno održanog sastanka radnika ATP-a, odnosno predstavnika sindikata „Nezavisnost”, sa gradonačelnikom Pančeva Sašom Pavlovim, došlo je zbog nesporazuma.
Kako za „Dnevnik” kaže gradonačelnik Pavlov, radnici su se žalili zbog neisplaćenih plata koje su im, zapravo, legle na račun u petak u toku dana, neposredno pred sastanak, te su iskoristili priliku da na susretu razgovaraju o onome što očekaje to preduzeće.

– Novac iz budžeta za prvi kvartal njihovih plata bio je obezbeđen, ali niko nije očekivao da će doći do pandemije – pojašnjava gradonačelnik Pavlov zbog čega je došlo do kašnjenja plata radnicima ATP-a, javnog saobraćajnog preduzeća čiji je stoprocentni osnivač Grad Pančevo. – Za mesec i po dana, novo preduzeće „Pantransport”, koje je nastalo kao javno-privatno partnerstvo sa Gradom, treba da dobije licencu i krene sa obavljanjem javnih delatnosti, tako da je trenutno ugovor sa njima u procesu realizacije.

Na sastanku je rečeno i da će Skupština grada tokom ove nedelje rebalansom budžeta obezbediti neophodna sredstva za isplatu zarada zaposlenima u ATP-u, te da će drugi deo aprilske plate leći na račune oko 25. maja.Na sastanku je rečeno i da će Skupština grada tokom ove nedelje rebalansom budžeta obezbediti neophodna sredstva za isplatu zarada zaposlenima u ATP-u, te da će drugi deo aprilske plate leći na račune oko 25. maja
– Gradonačelnik je obećao da će rebalansom biti obezbeđena majska i deo junske plate, jer se očekuje da u junu prevoz putnika od ATP-a preuzme nova privatna firma – rekao je potpredsednik sindikata „Nezavisnost” Tomislav Karin, prenose lokalni mediji.

Grad Pančevo i konzorcijum privatnih kompanija sklopili su pre vanrednog stanja ugovor o javno-privatnom partnerstvu kojim će ATP prestati sa radom, a sa novim autobusima proradiće „Pantrasport”. Takođe, deo ugovora nalaže i da se glavna stanica iseli iz centra grada na periferiju.

Inače, dok je trajao policijski čas, ATP je ograničeno vozio uglavnom medicinske radnike i pacijente za dijalizu. Nakon ukidanja vanrednog stanja nastavilo se sa saobraćanjem svih kategorija po redu vožnje koji važi tokom zimskog perioda kada, kao i sada, nema nastave zbog čega je i manje đaka. Naravno, sve to uz predviđene mere zaštite.

– Sada smo na do 30 procenata prometa uobičajenog za ovo doba godine, u saobraćaju je manje vozila a, zbog smanjenog obima posla, insistira se da koriste godišnje odmori za 2020. godinu – kaže Karin.

izvor : dnevnik.rs

photo : Dnevnik/V. Fifa