Ugostiteljski objekti na teritoriji grada Pančeva (restorani, kafići, barovi, noćni barovi, diskoteke…) čiji rad je ograničen na period od 6 do 23 sata, imaju obavezu da od danas, 3. avgusta, organizuju rad tako da za jednim stolom ne može sedeti više od 2 lica.

Izuzetak je samo ako su u pitanju roditelji maloletne dece ili lica koja žive u zajedničkom domaćinstvu, uz obavezni razmak od 2 metra između stolova i uz obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava – maski i obezbeđivanje sredstava za dezinfekciju ruku na svakom stolu, kao i obavezno poštovanje svih drugih propisanih mera.

Odlukom Gradskog štaba za vanredne situacije grada Pančeva i dalje ostaje na snazi obavezno poštovanje mera i fizičke distance naročito kod prodaje robe i pružanja usluga, u tržnim centrima, prodavnicama, i drugim sličnim objektima kao i na prostoru svih otvorenih i zatvorenih pijaca.

Ove Odluke donete su na sednici Štaba za vanredne situacije grada Pančeva održanoj danas, 3. avgusta u skladu sa Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a radi sprečavanja širenja virusa kovid-19 na teritoriji grada Pančeva.

Izvor: Lokalne vesti