Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže za RTS da je oko 1. 000 ljudi tokom najdužeg policijskog časa, koji je trajao od petka do danas u 5 časova, prekršilo zabranu kretanja.

Najviše prekršaja bilo je u Beogradu, Pančevu i Novom Sadu, dok su najdisciplinovaniji bili građani Prijepolja, Zaječara i Prokuplja.

– Ono što mogu da pohvalim da su naši najstariji sugrađani bili toliko disciplinovani da nismo zabeležili gotovo nijedan slučaj kršenja – rekao je Stefanović i izrazio im veliku zahvalnost, prenosi portal RTS-a.

Stefanović je dodao da je rano govoriti o tome kako će izgledati policijski čas sledećeg vikenda jer se efekti procenjuju iz dana u dan, ali je istakao da, ako građani budu disciplinovani, u jednom trenutku neće biti ni potrebna zabrana kretanja.

– Ako pokažemo disciplinu, verujem da možemo da očekujemo da naredna nedelja bude lakša, da pomeramo policijski čas i da ga relativno brzo i ukinemo. Ako poštujemo socijalno distanciranje i mere koje su lekari predložili, onda policijski čas u jednom trenutku neće biti potreban – naglasio je ministar.

izvor : mojnovisad.rs

photo: novosti.rs