Najbolji fudbalski kolektiv sa ovih prostora, opet je u punom pogonu. Poštujući mere Vlade Republike Srbije, a u cilju prevencije širenja koronavirusa, Fudbalski klub Železničar započeo je sa pripremama pred nastupajuću sezonu u Prvoj ligi Srbije.

Ono što je poklonike „najvažnije sporedne stvari na svetu” u našem gradu i okolini najviše zanimalo danas je i zvanično obelodanjeno – novi šef stručnog štaba FK-a Železničar jeste Marko Perović, nekadašnji fudbaler Vojvodine i Crvene zvezde i internacionalac u Kremonezeu, Viteseu, Sportingu iz Hihona, bečkoj Austriji, Ankoni, Napoliju, Grosetu, Pistojezeu…
Marku Peroviću će u radu pomagati i Marko Andrejić, te trener golmana Vladimir Rastović, kondicioni trener Predrag Dobrić, ali i lekarski tim koji čine Dragan Milanović i Ivona Japundža.
Novi šef stručnog štaba popularne „Stare dame” sa Tamiša predstavljen je u prostorijama kluba, a brojni predstavnici medijskih kuća koji su prisustvovali njegovoj promociji samo su još jedan dokaz da je Železničar postao pravi sportski hit i da se svaki potez u ovom sportskom kolektivu prati s velikom pažnjom.

– Još jednom bih se zahvalio bivšem treneru Dušanu Jevriću na saradnji, a pred nama su novi izazovi. Marko će imati punu podršku svih nas u klubu i verujem da ćemo uspeti da ostvarimo dobre rezultate. Kostur ekipe je ostao na okupu što je najvažnije, a do početka prvenstva imamo dovoljno vremena da složimo sve kockice – rekao je na predstavljanju novog šefa stručnog štaba sportski direktor Železničara Saša Radulović.

Svojim dolaskom u Pančevo Marko Perović je izazvao veliko interesovanje javnosti.

– Upoznao sam se sa ambicijama kluba i verujem da ćemo svi zajedno ostvariti sve ono što budemo zacrtali. Prva godina u višem rangu je po pravilu i najteža, još uvek ne znamo tačno ni kada će početi prvenstvo, ni ko će sve igrati Prvu ligu Srbije, ali mi gledamo svoja posla. Ove pripreme će svakako biti vrlo specifične, jer je i pauza zbog koronavirusa bila izuzetno duga, ali zavrnućemo rukave i početi da radimo. Najpre ćemo testirati sve igrače, a potom ćemo polako pojačavati intezitet rada – rekao je u prvom obraćanju novinarima novi trener popularne „dizelke” pančevačke Marko Perović.

Na prvoj prozivci prvotimaca okupilo se 35 igrača. Oni koji su izneli najveći teret prošle sezone kada je ostvaren istorijski uspeh i plasman u Prvu ligu Srbije i dalje su tu, prvom timu je priključeno i nekoliko momaka iz omladinskog pogona, a ima i nekoliko fudbalera koji su na probi. Svi oni će imati priliku da se nametnu stručnom štabu i svojim odnosom prema treninzima, ali i grbu koji nose na grudima, zasluže svoje mesto u ekipi koja će 10. jula otputovati na pripreme na Zlatibor.

– Momci, pre svega želim vam dobrodošlicu i povratak na teren. Odmah na početku da kažem da niko nema temperaturu i to će narednih dana biti prvi uslov za trening. Pre svega želim vam dobro zdravlje, ali i dobre pripreme. Na prvoj prozivci je veliki broj igrača, pa hoću da kažem da će biti i dolazaka, ali i odlazaka iz kluba. Mislim da smo doveli trenera baš po meri kluba. Marko Perović je poznato fudbalsko ime, i kao igrač, ali i kao trener. Pred nama je specifična sezona, kako zbog koronavirusa, tako i zbog vrlo zahtevnog takmičenja koje nas očekuje. Učinićemo sve da pojačamo igrački kadar, ali pre svega želimo da uživamo u fudbalu i da se na najlepši način predstavimo u Prvoj ligi Srbije. Posle dugo vremena, Pančevo je opet na velikoj mapi fudbalske Srbije. To je za Železničar velika čast, ali i obaveza. pratićemo vaš odnos na terenu, ali i vaše ponašanje van njega, jer je to segment o kome se oduvek vodilo računa u našem klubu. U svaki meč ćemo ući sa željom da pobedimo, zato nam u timu trebaju pobednici. Verujem da ste to vi. Još jednom, želim vam zdravlja i sreće, a na vama je da se dokažete stručnom štabu – istakao je u obraćanju prvotimcima predsednik Železničara Zoran Naunković.

„Stara dama” sa Tamiša 10. jula odlazi na desetodnevne pripreme na Zlatibor, a već su zakazane i neke kontrolne utakmice. Želelezničar će na srpskoj planinskoj lepotici odmeriti snage sa superligašima subotičkim Spartakom, Metalcem iz Gornjeg Milanovca i Zlatiborom.

Momci,srećno!