Pančevački javni gradski prevoznik „ATP“ od ponedeljka će pokrenuti i gradski, prigradski i međumesni saobraćaj, a uz primenu propisanih mera voziće zaposlene u jutarnjim i popodnevnim saobraćajnim špicevima, rekao je za Tanjug direktor te firme Bojan Bojanić.

Zbog mera vanrednog stanje ATP je stao sa autobuskim prevozom na početku ovog perioda, a u međuvremenu je vozio zdravstvene radnika i pacijente na dijalizu do bolnica u susednim gradovima.

Bojanić kaže da je bekofis službe ATP-a tokom ovog perioda radile od kuće a da su mehaničari i vozači radili u posebnim ekipama podeljeni po dežurstvima.

“Osnivač Grad Pančevo je pomogao i plata zaposlenima je isplaćena”, rekao je on i dodao da nema kašnjenja po pitanju zarada.

Vanredno stanje dogodilo se u periodu kada dolazi do finalizacije javno privatnog partnerstva u javnom prevozu Pančeva a Bojanić kaže da ovaj proces nije usporen.

“U međuvremenu stigla je iz APR-a registracija novog preduzeća Pantransport čiji su osnivački grad Pančevo i privatne firme, kao i licence za linije, a prema najavama uskoro bi trebalo da stignu i novi autobusi koji su deo ugovora o javno privatnom partnerstvu”, rekao je on.

izvor : RTV.rs