Дом омладине Панчево организује од 24. до 26. маја у дворани “Аполо” хуманитарне концерте за помоћ становништву настрадалом у поплавама у Србији, а међу извођачима ће бити Рамбо Амадеус, Бед копи, Прти Би Џи, Исказ, Стреј Дог и панчевачки бендови.

Бед копи, Прти Би Џи и Исказ наступиће 24. маја, Стреј Дог и Рамбо Амадеус дан касније, а 26. маја свираће панчевачки бендови, најавио је Дом омладине Панчево, који је прекинуо одржавање редовног програма и покренуо низ акција за помоћ угроженима.

Цена карте за концерте је 300 динара по дану, а сав приход биће уплаћен на рачун Владе Србије за помоћ у отклањању последица поплава. Карте је могуће купити на билетарници дворане „Аполо“, у којој ће концерти и бити одржани.

У току су и друге акције прикупљања помоћи – у Малом клубу Дома омладине Панчево од 21. до 23. маја од 10 до 21 час биће прикупљане пелене за децу и одрасле, конзервисана храна, флаширана вода, играчке за децу и чарапе. Половна гардероба и лекови нису потребни.

Дом омладине Панчево, Канцеларија за младе Панчево и Културно-уметничко друштво “Станко Пауновић”, у сарадњи са Црвеним крстом, позивају сва удружења грађана, организације младих и за младе, грађане и грађанке Панчева да се прикључе акцијама помоћи.

Редован програм Дома омладине Панчево, због опште ситуације у земљи и тродевне жалости, претрпео је измене, па је одложено гостовање филмског фестивала Слободна зона, концерт Горибора и Берза винила, као и концерт ренесансне музике.

Градска књижевна манифестација “Рукописи 37” биће одржана 30. и 31. маја, а Школа цртања и Студио Пандемониум ће нормално радити.

Извор: Аутономија